Magdalenice oblite s čokolado
Print Friendly, PDF & Email

Magdalenice so francosko čajno, biskvitno pecivo, v obliki školjčne lupine. Za peko magdalenic potrebujemo poseben rebrast pekač. So nežno pecivo, katero se zelo lepo poda k skodelici kave ali čaja, še prav posebno tekne v dobri družbi in ob klepetu. Nežne, elegantne magdalenice sem oblila še s čokolado in tako so postale še bolj graciozne dame.

Magdalenice oblite s čokolado – pripomočki:

  • tehtnica
  • električni mikser
  • posoda za mešanje
  • žlica
  • pekač za magdalenice

Magdalenice oblite s čokolado – sestavine:

Sestavine zadoščajo za cca. 36 magdalenic

Testo:

  • 200 g gladke moke
  • 150 g sladkorja
  • 3 jajca
  • 1 vaniljev sladkor
  • 100 g stopljenega masla
  • 8 g pecilnega praška
  • 10 kapljic pomarančne arome
  • 6 žlic mleka (če imate pomarančni sok, lahko 2 žlici mleka zamenjate za sok)
  • ščepec soli

Čokoladni obliv:

  • 250 g temne čokolade

Magdalenice oblite s čokolado – postopek:

V posodi za mešanje najprej stepemo jajca in sladkor. Stepamo tako dolgo, da dobimo kremasto jajčno zmes.

Nato primešamo vse ostale sestavine, razen masla. Tega dodamo na koncu. Če imamo pomarančni sok, lahko dve žlici mleka zamenjate s sokom. Kapljice pomarančne arome resnično poudarijo noto citrusa v okusu, če pomarančne arome nimamo, se lahko uporabi naribana pomarančna lupinica. Vendar je običajno problem dobiti bio pomaranče.

Na koncu primešamo še stopljeno in ohlajeno maslo. Vse sestavine temeljito premešamo.

Testo mora biti zelo mehko. Če ga zajamemo z žlico, mora iz nje spolzet. Če je testo še malo pregosto, primešajte žlico mleka ali pomarančnega soka.

Če imamo silikonski pekač, ga ni potrebno predhodno mastiti. S pomočjo žlice napolnimo modelčke do 3/4 in nikakor ne do vrha, ker bodo magdalenice še narasle. Če nam testo ne steče lepo iz žlice, pomeni, da je pregosto. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija, klasične peke, 12 minut oz. odvisno od pekača.

Ko so magdalenice pečene, vzamemo pekač iz pečice in jih pustimo v pekaču še cca. 10 minut, nato jih odstranimo.

Sedaj v modelčke pekača naložimo čokolado, v vsak kalup damo po dva koščka. Pekač s čokolado za 5 minut potisnemo v ogreto pečico.

Ko se je čokolada popolnoma zmehčala, vzamemo magdalenico in jo položimo v pekač. Magdalenico s prsti rahlo pritiskamo ob pekač, ker tako bomo omogočili, da se bo stopljena čokolada razporedila po celotnem modelčku. Ko polagamo magdalenice v čokoladni obliv, naj bo prej zgornja stran, zdaj spodnja stran.

Pekač z magdalenicami pomočenimi v čokolado damo za pol ure ali več v hladilnik. V tem času se bo čokolada strdila in magdalenice oblite s čokolado bomo z lahkoto spravili iz pekača.

Naj vam teknejo.

 

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor