Lunce
Print Friendly, PDF & Email

To je pecivo, ki je “evergreen” in me spominja na otroštvo. Lunce so pecivo, ki je primerno ob vseh priložnostih; ob čaju za zajtrk, ob popoldanski kavici ali pa za popestritev krožnika s pecivom ob raznoraznih praznovanjih. Pripravimo jih hitro in na enostaven način. Sladkokisli preliv s pomarančno aromo na čokoladnem biskvitu, je čudovita kombinacija!

Lunce

Lunce – pripomočki

  • posoda za mešanje
  • mešalnik
  • pekač (v velikosti pečice)
  • papir za peko
  • pečica (klasična)
  • ožemalnik (za limone)
  • kozica
  • velika jušna žlica
  • majhna čajna žlička
  • kozarec za rezanje

Lunce – sestavine

Za biskvit

Lunce

  • 6 jajc
  • 20 dag sladkorja
  • 1 čajna žlička vanilijeve arome
  • 22 dag bele mehke moke
  • 1 zavojček pecilnega praška
  • 1 zavojček pomarančne lupinice
  • 22 dag čokolade v prahu
  • 20 dag masla

Za preliv

  • sok ene limoneLunce
  • sok pol pomaranče (ali manj)
  • 3 žlice ruma (po okusu)
  • 25 dag sladkorja v prahu

Lunce – postopek

Stepemo jajca, sladkor in vanilijevo aromo.

Lunce

Med tem na ne visoki temperaturi  stopimo maslo.

LunceLunce

 

 

 

 

 

V posodi zmešamo moko, čokolado v prahu, pomarančno skorjico in pecilni prašek ter po žlicah vmešamo v jajčno maso.

LunceLunce

 

 

 

 

 

Nazadnje v  maso v tankem curku počasi dodamo še stopljeno maslo.

Lunce

Maso za biskvit vlijemo v pekač, katerega smo obložili s papirjem za peko in spečemo v vnaprej ogreti pečici na 180 stopinj Celzija. Pečemo približno 20 minut.

Lunce

Med peko biskvita pripravimo preliv. Stisnemo limono in pomarančo, dodamo rum in to mešanico počasi dodajamo v sladkor. Dodamo toliko tekočine, da dobimo srednje tekoči preliv.

LunceLunce

 

 

 

 

 

Ko je biskvit pečen, ga še vročega prelijemo s prelivom in potegnemo iz pekača. Biskvit narežemo na trakove in takoj pričnemo z izrezovanjem lunic.

LunceLunce

 

 

 

 

 

Lunice zložimo na krožnik oz. v posodo brez pokrova in jih pustimo, da se ohladijo. Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 20 Povprečno: 4.3]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor