Lešnikovo pecivo s pudingovo kremo
Print Friendly, PDF & Email

Lešnikovo pecivo s pudingovo kremo je tako enostavno za pripravo, da bolj skoraj ne bi moglo biti. Sestavljeno je iz biskvita in kremastega preliva, tako, da je odlična sladica, primerna za tiste, ki prisegajo na manj in bolj kremaste sladice. Lešnikov okus biskvita lepo dopolnjuje vaniljev puding.

Najboljše je, če ga postrežemo dobro ohlajenega, saj tako okus pudingove kreme najbolj pride do izraza.

Lešnikovo pecivo s pudingovo kremo

 Lešnikovo pecivo s pudingovo kremo – pripomočki:

  • električni mešalnik
  • posoda za mešanje
  • tehtnica
  • šiba za mešanje – lopatica
  • pekač velikosti 35 cm  x 20 cm
  • velika jušna žlica
  • papir za peko
  • pečica (navadna)

 Lešnikovo pecivo s pudingovo kremo – sestavine

Za biskvit

  • 1 jajce
  • 18 dag kristalnega sladkorja
  • 1 dl sončničnega olja
  • 2 dl mleka
  • 10 dag mletih lešnikov
  • 20 dag bele mehke moke
  • 1 zavojček pecilnega praška
  • 1 zavojček vaniljevega sladkorja

Za kremo

  • 15 dag masla
  • 3,5 dl mleka
  • 1 zavojček vaniljevega praška za puding
  • 3 velike žlice sladkorja
  • 1 zavojček vaniljevega sladkorja

Za posip

  • 5 dag nasekljanih lešnikov

 Lešnikovo pecivo s pudingovo kremo – postopek

Najprej penasto zmešamo jajca in sladkor ter vaniljev sladkor. V penasto maso postopoma med mešanjem dolivamo mleko in na koncu počasi vmešamo mlete lešnike.

Lešnikovo pecivo s pudingovo kremo

V lešnikovo maso ravno tako med počasnim mešanjem dolijemo olje in vmešamo moko, v katero smo predhodno vmešali pecilni prašek.

Lešnikovo pecivo s pudingovo kremo

V pekač, obložen s papirjem za peko ali pa dobro nameščen in pomokan, vlijemo biskvitno maso in pečemo v predhodno ogreti pečici (klasični) na 180 °C. Pečemo pri isti temperaturi približno 20 – 25 minut oz. do želene obarvanosti biskvita. Če želite, lahko biskvit navlažite z nekaj žlicami mleka, ni pa potrebno.

Lešnikovo pecivo s pudingovo kremo

Zdaj se lotimo priprave kreme. Najprej skuhamo puding. Pri kuhanju pudinga uporabimo 3,5 dl mleka, ostalo delamo po navodilih za kuhanje pudinga, le v mleko dodamo še zavojček vaniljevega sladkorja. Ko je puding kuhan, vanj takoj vmešamo maslo.

Lešnikovo pecivo s pudingovo kremo

Pudingovo kremo prelijemo preko biskvita in jo posujemo z nasekljanimi lešniki, po želji pa lahko za posip dodamo še naribano čokolado.

Lešnikovo pecivo s pudingovo kremo

Pecivo postavimo na hladno vsaj za dve uri. Ohlajenega razrežemo na poljubne koščke in ga okrasimo z lešniki.

Lešnikovo pecivo s pudingovo kremo

Prijetno sladkanje.

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 3.8]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor