Kremno marmorirano pecivo
Print Friendly, PDF & Email

V kremnem marmoriranem biskvitu se povezujejo okusi čokolade, maka in kokosa. Za sočnost peciva poskrbi krema, marmelada pa s sadnim okusom in kislino zaokroži okuse v slastno celoto.

Kremno marmorirano pecivo

Kremno marmorirano pecivo – pripomočki:

  • pekač 34 x 23 cm

Kremno marmorirano pecivo – sestavine:

Biskvit:

  • 8 jajc (ločimo rumenjake in beljake)
  • ščepec soli
  • 200 g namenski moke za peciva
  • 250 g sladkorja
  • 80 ml olja
  • 10 g vinski kamen (ali 6 g pecilni prašek)

In še:

  • 15 g grenkega kakava v prahu
  • 50 g kokosove moke v kosmičih
  • 70 g mletega maka
  • cca 300 ml mleka (za vlaženje biskvita)

Krema:

  • 2 vrečici vaniljeva pudinga (2 x 38 g)
  • 750 ml mleka
  • 120 g sladkorja
  • 200 g masla (sobne temperature)

In še:

  • 320 do 350 g robidove marmelade
  • pest mandljevih lističev
  • čokoladni ostružki (ni obvezno)

Kremno marmorirano pecivo – postopek:

Najprej stremo jajca in ločimo rumenjake in beljake. Iz beljakov in ščepca soli stepemo sneg. V sneg med mešanjem postopoma dodajamo sladkor. Nato dodamo rumenjake, en po en in zraven ves čas mešamo. Nato prilijemo olje in na koncu dodamo moko z vinskim kamnom. Moko nežno primešamo z lopatico ali z mikserjem najnižje hitrosti.

Kremno marmorirano pecivo

Biskvitno maso razdelimo na tri enake dele. To je najlažje storiti tako, da najprej stehtamo prazno posodo v kateri bomo mešali maso za biskvit in nato polno posodo.

V prvo biskvitno maso dodamo grenki kakav v prahu, v drugo mleti mak in v tretje kokosovo moko – kosmiče. V vsaki posodici sestavine z nežnim mešanjem združimo.

Kremno marmorirano pecivo

Pekač obložimo s peki papirjem in vanj izmenično, s pomočjo žlice, nanašamo biskvit treh okusov. Na koncu s palčko sestavine malo pomešamo, da bo lepši marmorirani vzorec.

Biskvit pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija 30 minut.

Kremno marmorirano pecivo

Med tem, ko se biskvit peče, se lotimo kuhanja kreme. Najprej skuhamo puding z  mlekom. Kuhan puding pokrijemo s kuhinjsko pvc folijo in pustimo, da se ohladi. Zaradi pvc folije se na pudingu med ohlajanjem ne bo naredila kožica. V ohlajen puding s pomočjo mikserja primešamo maslo sobne temperature. Mešamo tako dolgo, da dobimo povsem gladko kremo.

Ker se kuhan puding kar precej časa ohlaja, priporočam, da puding skuhamo že kakšno uro prej.

Kremno marmorirano pecivo

Pečen in ohlajen biskvit prerežemo vodoravno na dva dela.

Kremno marmorirano pecivo

Pekač ponovno obložimo s peki papirjem in vanj prestavimo prvo polovico biskvita. Biskvit navlažimo z mlekom. Če nam mleko ni všeč, lahko za navlažitev uporabite sok.

Biskvit premažemo s polovico kreme.

Kremno marmorirano pecivo

Po kremi premažemo marmelado. Izberemo bolj kislo marmelado. Jaz sem izbrala robidovo.

Kremno marmorirano pecivo

Drugo, zgornjo plast biskvita prav tako navlažimo z mlekom in ga previdno prenesemo, z njim pokrijemo prvo premazano polovico biskvita. Čez zgornji biskvit premažemo s preostankom kreme. Na kremo nanesemo marmelado, katere ni potrebno enakomerno premazati. Čez marmelado posujemo mandljeve lističe.

Tako sestavljeno kremno marmorirano pecivo prenesemo v hladilnik, najbolje čez noč.

Kremno marmorirano pecivo

S pomočjo peki papirja prenesemo pecivo na desko, tako bomo lažje in lepše rezali rezine.

Če želimo, lahko rezine dodatno potrosimo še s čokoladnimi ostružki.

Postrežemo na krožniku. Naj vam tekne!

Kremno marmorirano pecivo

 

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor