Korenčkova torta s čokolado
Korenčkova torta s čokolado je čudovita na pogled. Je zelo enostavna za narediti. Predvsem je pa sočna in enostavno božanska. Če imate radi korenje in korenčkove sladice, je tale torta idealna za vas.
Korenčkova torta s čokolado – pripomočki:
- pekač za torto premera 26 cm
- nož
- deska za rezanje
- močnejši blender
- manjša posoda
- večja posoda
- metlica ali lopatica za mešanje
- krožnik
- žlička
- žlica
Korenčkova torta s čokolado – sestavine:
- 340 g korenčkov
- 120 ml rastlinskega olja
- 125 g sladkorja
- 3 jajca
- žlička vaniljine arome
- 260 g moke
- žlica pecilnega praška
- maslo za namaz pekača
Sestavine za čokoladni preliv:
- 150 g mlečne kuverture
- 3 žlici masla
Korenčkova torta s čokolado – postopek:
Najprej prižgemo pečico na 200 °C, da se med pripravo segreje. Korenček očistimo, olupimo, operemo ter narežemo na kolobarje.
Korenčkove kolobarje damo v močnejši blender. Dodamo še sladkor, olje, jajca in vaniljino aromo. Vse skupaj dobro zmiksamo, da dobimo gosto in gladko zmes brez koščkov korenčka. Vse skupaj prelijemo v večjo posodo.
V manjšo posodo presejemo moko in pecilni prašek.
Moko s pecilnim praškom dodamo korenčkovi zmesi in dobro premešamo z lopatico, da dobimo testo.
Testo vlijemo v namaščen pekač za torte in jo pečemo približno 45 minut. Z zobotrebcem preverimo, če je pečena. Če se na zobotrebec ne prime nič testa, je korenčkova torta pečena. Torto hladimo nekaj minut, nato jo vzamemo iz pekača.
Ko je torta ohlajena, pripravimo čokoladni preliv. Čokolado nalomimo in jo skupaj z maslom stopimo nad paro. Stopljeno čokolado nežno premešamo, da dobimo gladko čokoladno zmes, s katero po vrhu prelijemo ohlajeno torto.
Počakamo, da se čokoladni preliv strdi. Lahko jo postavimo tudi v hladilnik. Postrežemo jo lahko samo, lahko pa na desertni krožnik dodamo malo stepene smetane.
Naj vam tekne!