Kokosovo pecivo
Kokosovo pecivo je pri nas zelo pogosto na mizi. Osnova je čokoladna, ki je vsem všeč, kokosova moka pa pecivo osveži. Narezano na manjše kocke je zelo priročno za ponuditi gostom, lahko pa ga režemo tudi na večje kose, kot torto.
Pripomočki za pripravo kokosovega peciva
- 2 skledi
- mešalnik
- pravokoten pekač in peki papir
- tehtnica
- kuhinjska peč
Sestavine za pripravo kokosovega peciva
Za biskvit:
- 3 jajca
- 1 pecilni prašek
- 90 g kakava
- 150 g sladkorja
- 150 ml olja
- 150 ml Radenske
- 180 g moke
- 1 vaniljin sladkor
Za kremo:
- 250 g mehkega masla
- cca. 100 g sladkor
- 1 jajce
- poljubna količina kokosove moke za posip
Postopek za pripravo kokosovega peciva
Najprej naredimo biskvit. V skledo vbijemo jajca, ki jim dodamo sladkor in penasto vmešamo.
Po dobrih 5minutah, k zmes jajc in sladkorja postane bele barve.
Začnemo počasi dodajati ostale sestavine.
Previdni moramo biti, ko dolivamo radensko in olje, zmes postane bolj tekoča in če ne znižamo jakosti mešalnika, bo zmes škropila vse naokrog. Na koncu še ročno vmešamo moko.
Zmes za biskvit vlijemo v pravokotni pekač, ki smo ga predhodno namastili ali obložili s peki papirjem. Pekač damo v ogreto peč na 170 ⁰C za 40-45 minut. Najbolje je, da preverimo, če je pečen. To naredimo tako, da ga prebodemo z zobotrebcem in če je ta suh, je biskvit pečen.
Med tem, ko se biskvit hladi, pripravimo kremo. V skledo damo zmehčano maslo in začnemo mešati, ko je bolj puhasto dodamo sladkor v prahu, količino prilagodimo svojemu okusu.
Dodamo še jajce in mešamo še 5 minut.
Glede na to koliko velik pekač imamo dve možnosti za uporabo kreme. Pri manjšem pekaču, dobimo višji biskvit tako, da ga lahko prerežemo in damo dve plasti kreme.
Pri večjem pekaču, pa kremo kar povrhu premažemo. Poigramo se lahko tudi tako, da v kremo vmešamo malo stopljene čokolade.
V obeh primerih pecivo zaključimo tako, da ga posujemo s kokosovo moko, ki je damo kolikor si je zaželimo.