Kokosova bomba
Za ljubitelje kokosa je kokos odličen v nešteto kombinacijah. Kokosova bomba je sladica v kateri je združen okus kokosa in čokolade. Priprava je enostavna, okus pa odličen.
Kokosova bomba – pripomočki
- skleda za mešanje
- mešalnik
- pekač za torte premera 24 cm
- papir za peko
- kozica
- posoda za kuhanje na sopari
- pečica
Kokosova bomba – sestavine
Za kokosovo podlago:
- 8 beljakov
- 7 velikih žlic kristalnega sladkorja
- 20 dag kokosove moke
Za kremo:
- 8 rumenjakov
- 7 velikih žlic kristalnega sladkorja
- 10 dag jedilne čokolade
- 250 g margarine ali masla
- 4 dl smetane za stepanje
Kokosova bomba – postopek
Stepemo beljake v sneg in dodamo sladkor ter na koncu kokosovo moko.
Pekač obložimo s papirjem za peko in vlijemo maso.
Spečemo na 140 stopinj – približno 25 – 30 minut in pustimo, da se ohladi.
Medtem, ko se kokosova podlaga ohlaja, naredimo kremo. Nad soparo penasto mešamo jajca in sladkor, da postane masa vroča.
V maso dodamo stopljeno čokolado. Posebej penasto zmešamo margarino ali maslo in dodajamo h kuhani masi, ko le ta postane mlačna (ne v vročo!).
Na ohlajeno kokosovo podlago namažemo kremo in postavimo na hladno, da se ohladi.
Stepemo sladko smetano in po želji dodamo “kremfiks”, da je smetana bolj kompaktna.
Smetano namažemo in jo po želji okrasimo (posujemo s čokoladnim prahom).
Postavimo za nekaj časa v hladilnik, da se dobro ohladi. Najboljše je čez noč in naslednji dan lepo režemo kose kot pri torti. Mmmmmmmmmmm je slastna