Kokosova bomba
Print Friendly, PDF & Email

Za ljubitelje kokosa je kokos odličen v nešteto kombinacijah. Kokosova bomba je sladica v kateri je združen okus kokosa in čokolade. Priprava je enostavna, okus pa odličen.

Kokosova bomba

Kokosova bomba – pripomočki

  • skleda za mešanje
  • mešalnik
  • pekač za torte premera 24 cm
  • papir za peko
  • kozica
  • posoda za kuhanje na sopari
  • pečica

kokosova-bomba-4

Kokosova bomba – sestavine

Za kokosovo podlago:

  • 8 beljakov
  • 7 velikih žlic kristalnega sladkorja
  • 20 dag kokosove moke

Za kremo:

  • kokosova-bomba-58 rumenjakov
  • 7 velikih žlic kristalnega sladkorja
  • 10 dag jedilne čokolade
  • 250 g margarine ali masla
  • 4 dl smetane za stepanje

Kokosova bomba – postopek

Stepemo beljake v sneg in dodamo sladkor ter na koncu kokosovo moko.

Kokosova bomba

Pekač obložimo s papirjem za peko in vlijemo maso.

Kokosova bomba

Spečemo na 140 stopinj – približno 25 – 30 minut in pustimo, da se ohladi.

Kokosova bomba

Medtem, ko se kokosova podlaga ohlaja, naredimo kremo. Nad soparo penasto mešamo jajca in sladkor, da postane masa vroča.

Kokosova bomba

V maso dodamo stopljeno čokolado. Posebej penasto zmešamo margarino ali maslo in dodajamo h kuhani masi, ko le ta postane mlačna (ne v vročo!).

Kokosova bomba

Na ohlajeno kokosovo podlago namažemo kremo in postavimo na hladno, da se ohladi.

Kokosova bomba

Stepemo sladko smetano in po želji dodamo “kremfiks”, da je smetana bolj kompaktna.

Kokosova bomba

Smetano namažemo in jo po želji okrasimo (posujemo s čokoladnim prahom).

Kokosova bomba

Kokosova bomba

Postavimo za nekaj časa v hladilnik, da se dobro ohladi. Najboljše je čez noč in naslednji dan lepo režemo kose kot pri torti. Mmmmmmmmmmm je slastna

Kokosova bombaPrijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 17 Povprečno: 4.6]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor