Kavna smetana
Print Friendly, PDF & Email

Kavna smetana je enostavno in hitro pripravljena sladica, ki jo lahko postrežemo takoj ali pa jo dodamo drugim sladicam. Všeč bo ljubiteljem kave. Lahko jo postrežemo kot sladico v kozarčku (vmes med plasti po želji, če imate radi, dodate zdrobljene poljubne piškote) ali pa jo dodate pudingu, vroči čokoladi, vaniljevemu ali čokoladnemu sladoledu, na ledeno kavo, kot okrasitev čokoladne torte in še …

Pripomočki za kavno smetano

  • električni mešalnik

Sestavine za kavno smetano

  • 250 ml sladke smetane za stepanje
  • 20-25 g sladkorja v prahu (oz. po okusu)
  • 4 g instant kave (3 čajne žličke oziroma po okusu)
  • 1 žlica vaniljevega ekstrakta (lahko izpustite)

Iz navedenih sestavin boste dobili 2-3 sladice v kozarčku.

Priprava kavne smetane

Kavna smetana je res enostavno in hitro pripravljena. Sladko smetano (naj bo direktno iz hladilnika) vlijemo v posodo v kateri bomo smetano stepali, dodamo žlico vaniljevega ekstrakta, sladkor v prahu in instant kavo. Vse skupaj z električnim mešalnikom stepemo do želene čvrstosti. Povsem enako, kot bi stepali samo sladko smetano. Malo preden je stepeno do konca poskusimo, če nam ustreza sladkost in intenzivnost okusa po kavi in po potrebi dodamo katero od sestavin in stepemo do konca.

Ideja
Po želji lahko dodamo (že takoj na začetku) tudi žlico kakava za čokoladno kavni okus.

kavna smetana

Kavno smetano samo še nadevamo v kozarčke (najlažje s pomočjo dresirne vrečke) ali pa jo damo na puding, vročo čokolado, ledeno kavo, sladoled, ali katerokoli drugo sladico kamor bi se kavna smetana podala.

kavna smetana

Če kavno smetano postrežemo kot sladico v kozarčku, lahko naredimo vmesno plast iz npr. zdrobljenih piškotov (priporočam čokoladne). Po vrhu pa posujemo s kakavom, ki lepo dopolni okus.

kavna smetana

 

Če imate radi kavne sladice, poskusite tudi:

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor