Jogurtova strnjenka na moj način
Če vam je od poletja ostalo kaj zamrzjenega sadja, ga lahko dobro porabite. S kombinacijo jogurta in smetane, pripravite slastno jogurtovo strnjenko na moj način. Sama izdelava je nadvse preprosta, predvsem pa hitra.
Jogurtova strnjenka na moj način – pripomočki:
- kuhinjska tehtnica
- 2 posodici
- pekač velikosti 26x 35 cm
- jedilna žlica
- peka papir
- električni mešalnik
- metlica za stepanje
- žlica
- pečica
- ožemalnik citrusov
- kozica
Jogurtova strnjenka na moj način – sestavine:
Biskvit:
- 3 jajca (ločimo beljak in rumenjak)
- 6 dag sladkorja v prahu
- 1o dag gladke moke
- 1/2 pecilnega praška
- 1 vaniljev sladkor
Krema:
- 3 navadni jogurti
- sok 1 limone
- 10 dag sladkorja v prahu
- 350 ml sladke smetane
- 1 vrečka želatine v prahu
Preliv:
- 150- 200 g poljubnega sadja (maline, jagode, robide …)
- 1 preliv za torte
Jogurtova strnjenka na moj način-postopek:
Za biskvit ločimo jajca. Beljake stepemo v trd sneg, rumenjakom pa dodamo sladkor v prahu, vaniljev sladkor, moko s pecilnim praškom ter beljake. Vse sestavine zmešamo z električnim mešalnikom.
Pripravljeno zmes vlijemo v pekač, obdan z peka papirjem in pečemo na 180 stopinjah Celzija v navadni pečici približno 30 minut. Pečen biskvit ohladimo ter navlažimo s sokom ene ali dveh pomaranč.
Nato pripravimo kremo iz jogurta, sladke smetane, limoninega soka in sladkorja v prahu. Vse skupaj dobro stepemo, nato pa primešamo želatino, ki smo jo predhodno ročno stepli z 50 ml sladke smetane. Dodamo k že stepeni kremi in še enkrat premešamo.
Navlažen biskvit prelijemo s kremo, potrosimo s sadjem ter prelijemo s prelivom za torte, ki ga pripravimo po navodilih iz vrečke.
Tako, odlična jogurtova strnjenka na moj način, z gozdnimi sadeži je pripravljena. Preden jo postrežete, je priporočljivo, da počiva v hladilniku vsaj 1 uro.
Dober tek :).