Jogurtova strnjenka na moj način
Print Friendly, PDF & Email

Če vam je od poletja ostalo kaj zamrzjenega sadja, ga lahko dobro porabite. S kombinacijo jogurta in smetane, pripravite  slastno jogurtovo strnjenko na moj način. Sama izdelava je nadvse preprosta, predvsem pa hitra.

Jogurtova strnjenka na moj način – pripomočki:

  • kuhinjska tehtnica
  • 2 posodici
  • pekač velikosti 26x 35 cm
  • jedilna žlica
  • peka papir
  • električni mešalnik
  • metlica za stepanje
  • žlica
  • pečica
  • ožemalnik citrusov
  • kozica

Jogurtova strnjenka na moj način – sestavine:

 Biskvit:

  • 3 jajca (ločimo beljak in rumenjak)
  • 6 dag sladkorja v prahu
  • 1o dag gladke moke
  • 1/2 pecilnega praška
  • 1 vaniljev sladkor

Krema:

  • 3 navadni jogurti
  • sok 1 limone
  • 10 dag sladkorja v prahu
  • 350 ml sladke smetane
  • 1 vrečka želatine v prahu

Preliv:

  • 150- 200 g poljubnega sadja (maline, jagode, robide …)
  • 1 preliv za torte

 Jogurtova strnjenka na moj način-postopek:

Za biskvit ločimo jajca. Beljake stepemo v trd sneg, rumenjakom pa dodamo sladkor v prahu, vaniljev sladkor, moko s pecilnim praškom ter beljake. Vse sestavine zmešamo z električnim mešalnikom.

Jogurtova strnjenka na moj način 1

Pripravljeno zmes vlijemo v pekač, obdan z peka papirjem in pečemo na 180 stopinjah Celzija v navadni pečici približno 30 minut. Pečen biskvit ohladimo ter navlažimo s sokom ene ali dveh pomaranč.

Jogurtova strnjenka na moj način 2

Nato pripravimo kremo iz jogurta, sladke smetane, limoninega soka in sladkorja v prahu. Vse skupaj dobro stepemo, nato pa primešamo želatino, ki smo jo predhodno ročno stepli z 50 ml sladke smetane. Dodamo k že stepeni kremi in še enkrat premešamo.

Jogurtova strnjenka na moj način 3

Navlažen biskvit prelijemo s kremo, potrosimo s sadjem ter prelijemo s prelivom za torte, ki ga pripravimo po navodilih iz vrečke.

Nasvet
Če uporabljate zamrznjeno sadje, ga pred tem odtalite.

Jogurtova strnjenka na moj način 4

Jogurtova strnjenka na moj način 5

Tako, odlična jogurtova strnjenka na moj način, z gozdnimi sadeži je pripravljena. Preden jo postrežete, je priporočljivo, da počiva v hladilniku vsaj 1 uro.

Dober tek :).

Ocena:
Skupaj: 17 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor