Janeževa zvezdica
Print Friendly, PDF & Email

Rahel biskvit, opojno dišeč je sestavljen le iz treh sestavin in je odišavljen z  janežem. Priprava le-tega ne bi mogla biti enostavnejša kot je.

Janeževa zvezdica

Janeževa zvezdica – pripomočki:

  • posoda za mešanje
  • mešalnik
  • nož
  • podlaga za sekljanje
  • model oz. pekač
  • pečica

Janeževa zvezdica – sestavine:

  • 4 jajca
  • 13 dag sladkorja
  • 13 dag bele mehke moke
  • 1 majhno žličko janeža
  • maščoba za pekač
  • moka za pekač

Janeževa zvezdica – postopek:

Najprej penasto zmešamo jajca s sladkorjem …

Janeževa zvezdica

… in dodamo moko.

Janeževa zvezdica

Janež na drobno nasekljamo in ga vmešamo v maso.

Janeževa zvezdica

Model za peko (lahko je poljubne oblike) dobro namažemo z maščobo in posujemo z moko.

Janeževa zvezdica

Maso vlijemo v pekač in …

Janeževa zvezdica

… ga položimo v pečico segreto na 180 stopinj Celzija ter pečemo 25 minut oz. tako dolgo, da se biskvit lepo zlatorjavo obarva.

Pekač vzamemo iz pečice in pustimo nekaj časa, da se biskvit malo ohladi.

Janeževa zvezdica

Čez nekaj časa (približno 10 minut) biskvit zvrnemo iz pekača in ga posujemo z mletim sladkorjem.

Janeževa zvezdica

Biskvit razrežemo in ponudimo.

Janeževa zvezdica

Kako je slasten!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor