Janeževa zvezdica
Rahel biskvit, opojno dišeč je sestavljen le iz treh sestavin in je odišavljen z janežem. Priprava le-tega ne bi mogla biti enostavnejša kot je.
Janeževa zvezdica – pripomočki:
- posoda za mešanje
- mešalnik
- nož
- podlaga za sekljanje
- model oz. pekač
- pečica
Janeževa zvezdica – sestavine:
- 4 jajca
- 13 dag sladkorja
- 13 dag bele mehke moke
- 1 majhno žličko janeža
- maščoba za pekač
- moka za pekač
Janeževa zvezdica – postopek:
Najprej penasto zmešamo jajca s sladkorjem …
… in dodamo moko.
Janež na drobno nasekljamo in ga vmešamo v maso.
Model za peko (lahko je poljubne oblike) dobro namažemo z maščobo in posujemo z moko.
Maso vlijemo v pekač in …
… ga položimo v pečico segreto na 180 stopinj Celzija ter pečemo 25 minut oz. tako dolgo, da se biskvit lepo zlatorjavo obarva.
Pekač vzamemo iz pečice in pustimo nekaj časa, da se biskvit malo ohladi.
Čez nekaj časa (približno 10 minut) biskvit zvrnemo iz pekača in ga posujemo z mletim sladkorjem.
Biskvit razrežemo in ponudimo.
Kako je slasten!