Jagodni tiramisu
Jagodni tiramisu je osvežilen in tako idealen za tople dni. Hitro je pripravljen in lahko ga uživajo tudi otroci, saj namesto kave vsebuje osvežilen jagodni sok. Še posebej prav pride recept v sezoni jagod, ko želimo porabiti slastne jagode.
Jagodni tiramisu – pripomočki:
- manjši pekač za narastke
- ročni mešalnik ali kuhinjski robot
- žlica
- nož
- deska za rezanje
- merilna posoda
Jagodni tiramisu – sestavine:
- 500 g mascarpone sira
- 400 g svežih jagod
- 300 – 350 ml jagodnega soka (naj ne bo preveč gost, idealen je tak s 25% – 40% sadnega deleža)
- baby keksi
- 5 žlic sladkorja
- 2 sveži jajci
- 4 žlice ruma (če delamo za otroke, ga izpustimo ali nadomestimo z rumovo aromo)
- kakav v prahu za posip
Jagodni tiramisu – priprava:
Najprej operemo in očistimo jagode. Narežemo jih na rezine.
Nato nadaljujemo s kremo. Jajca in sladkor penasto umešamo. Dodamo mascarpone sir in rum.
Baby kekse naložimo na dno pekača in jih napojimo z jagodnim sokom. Delamo po občutku. Keksi morejo v celoti vpiti jagodni sok in morejo postati mehki, vendar pazite, da ne plavajo v soku.
Na kekse damo polovico kreme in jo enakomerno porazdelimo. Na kremo naložimo narezane jagode.
Nato na jagode spet damo plast keksov, jih napojimo s skokom in nanje damo preostalo kremo. Spet jo enakomerno porazdelimo. Na koncu na kremo posipamo kakav v prahu.
Na kakav naložimo še rezine jagod, ki so nam ostale. Najbolje je, da tiramisu pustimo čez noč v hladilniku, da se keksi dobro napijejo.
Naj vam tekne!