Jabolčno pecivo brez moke
Print Friendly, PDF & Email

Iz jabolk lahko naredimo ogromno božanskih sladic. A kaj, ko večina vsebuje moko, katere pa nekateri ali ne smemo uživati zaradi glutena in zdravstvenih težav, ali se moki nasplošno izogibamo, ker želimo manjši vnos ogljikovih hidratov. V tem primeru lahko tudi sladkor nadomestimo s popolnoma enako količino eritritola.

Jabolčno pecivo brez moke

Pripomočki za jabolčno pecivo brez moke:

  • pečica
  • papir za peko
  • električni mešalnik

Sestavine za jabolčno pecivo brez moke:

Za premer pekača 24 cm:

  • 200 g mletih mandljev ali lešnikov
  • 150 g mascarpone sira
  • 80 g sladkorja ali eritritola
  • 3 jajca
  • 1 pecilni prašek
  • 4 jabolka (približno 400 g)

Postopek za jabolčno pecivo brez moke:

Vse sestavine si pripravimo na sobno temperaturo. Natehtamo mlete mandlje ali lešnike in sladkor ali eritritol.

Jabolčno pecivo brez moke

Sladkor in jajca penasto umešamo. Z mešalcem jih mešamo 4 do 5 minut, da dobimo res rahlo in penasto zmes. Nato dodamo mascarpone.

Jabolčno pecivo brez moke

Ko primešamo mascarpone in imamo zopet gladko zmes, dodamo še mlete mandlje ali lešnike in pecilni prašek. Dve jabolki narežemo na manjše koščke.

Jabolčno pecivo brez moke

Sedaj masi dodamo še na koščke narezano jabolko in cimet ter ročno premešamo, da dobimo enotno zmes.

Jabolčno pecivo brez moke

Zmes vlijemo v pekač premera 24 cm kateremu smo dno prekrili s papirjem za peko. Preostali dve jabolki razkoščičimo, prerežemo na polovice ter nato izkoščičene polovice narežemo na tanke rezine, ki jih v krogu polagñamo na zmes.

Jabolčno pecivo brez moke

Začnemo ob robu pekača in nato gremo k sredini. Ko v sredini končamo s prekrivanjem, lahko jabolka posujemo z žličko sladkorja, kateremu smo dodali ščepec cimeta. Sladica bo v tem primeru še slajša. Lahko pa ta korak tudi izpustimo, če imamo raje manj sladke sladice.

Jabolčno pecivo brez moke

Pečemo 45 minut, v naprej ogreti klasični pečici na 180 °C. Po pečenju jabolčno pecivo brez moke ohladimo, če želimo posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

Jabolčno pecivo brez moke

Pecivo ostane zelo sočno še več dni po peki.

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.6]

Dodaj odgovor