Jabolčni piškoti s cimetom

Jabolčni piškoti s cimetom so mehki in rahli, v ustih pa se kar stopijo. Ko jih boste pripravljali, bo po stanovanju zavel vonj po praznikih … Za njihovo pripravo potrebujete jabolčno marmelado – če je nimate pri roki, se ne ustrašite, po tem receptu jo lahko pripravite zelo hitro in enostavno. Namesto nje pa lahko jabolka malo potenstate in jih uporabite namesto marmelade.

jabolcni-piskoti-s-cimetom-1

Jabolčni piškoti s cimetom – pripomočki:

  • velika in majhna posoda
  • električni mešalnik
  • kuhinjska tehtnica
  • pekač
  • peki papir
  • čajna žlička

Jabolčni piškoti s cimetom – sestavine:

  • 250 g jabolčne marmelade (ali 220 g jabolčne čežane ali 180 g tenstanih jabolk – tekočino odlijemo stran – in 50 g masla).
  • 100 g sladkorja (če je marmelada sladka, dodamo manj sladkorja, če uporabimo tenstana jabolka pa malenkost več)
  • vanilijev sladkor
  • 1 jajce
  • pol žličke cimeta
  • pol pecilnega praška
  • 250 g moke

Za povaljat:

  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • 1 žlička cimeta

Iz navedenih sestavin dobimo 2 do 3 pekače jabolčnih piškotov s cimetom.

Jabolčni piškoti s cimetom – postopek:

Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač obložimo s peki papirjem.

V posodi z električnim mešalnikom zmešamo marmelado, jajce, sladkor, vanilijev sladkor in pol žličke cimeta. Dodamo moko in pecilni prašek in zamesimo testo. Testo damo počivat v hladilnik za vsaj 30 minut.

jabolcni-piskoti-s-cimetom-5

V manjši posodici z žlico zmešamo sladkor v prahu in cimet. Iz testa oblikujemo kroglice, jih povaljamo v mešanici cimeta in sladkorja v prahu, jih položimo na pekač (in vanje po želji odtisnemo vzorec z modelčkom, kozarcem, ipd.).

jabolcni-piskoti-s-cimetom-6

jabolcni-piskoti-s-cimetom-7

Piškote pečemo na 180 °C nekje od 10 do 12 minut. Počakamo, da se ohladijo na pekaču.

jabolcni-piskoti-s-cimetom-2

Piškoti so nared. Enostavno, kajne?

V zaprti posodi jabolčni piškoti s cimetom zdržijo sveži več tednov.

Zdaj pa le veselo na delo in dober tek!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

3 thoughts on “Jabolčni piškoti s cimetom

Dodaj odgovor

Hvala, da nas berete. 🙂

Ste že všečkali našo stran?