Jabolčna čežana
Print Friendly, PDF & Email

Kadar smo imeli doma veliko jabolk, nam je babi naredila čežano. Jedli smo jo za sladico ali kot prilogo slivovim cmokom.

Pripomočki za jabolčno čežano:

  • nož
  • posoda za kuhanje
  • žlička
  • palični mešalnik

Sestavine za jabolčno čežano:

Za 2 osebi

  • 4 jabolka
  • 1 žlička cimeta
  • 1 kozarec vode

Postopek priprave jabolčne čežane:

Jabolka umijemo in narežemo na manjše kose. Zložimo jih v posodo ter dolijemo kozarec vode oziroma toliko, da je voda do 1/3 posode. Postavimo na štedilnik in kuhamo vsaj 10-15 minut.

jabolčna čežana

Čas kuhanje je odvisen tudi od jabolk, če so bolj trda jih kuhajmo dlje.

jabolčna čežana

S paličnim mešalnikom zmeljemo jabolka in dodamo žličko cimeta.

Kadar smo imeli doma veliko jabolk, nam je babi naredila čežano. Jedli smo jo za sladico ali kot prilogo slivovim cmokom.

Jabolčno čežano ponudimo zraven cmokov, ali kar tako. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.2]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo rada tudi jem, samo nikoli nisem marala preveč sladkih stvari zato tudi moji recepti ne bodo preveč sladki bodo pa sigurno zelo dobri. Ker je imel moj sinček alergijo na km in jajca poizkušam kuhat in peči vse brez tega.

Dodaj odgovor