Jabolčna čežana
Kadar smo imeli doma veliko jabolk, nam je babi naredila čežano. Jedli smo jo za sladico ali kot prilogo slivovim cmokom.
Pripomočki za jabolčno čežano:
- nož
- posoda za kuhanje
- žlička
- palični mešalnik
Sestavine za jabolčno čežano:
Za 2 osebi
- 4 jabolka
- 1 žlička cimeta
- 1 kozarec vode
Postopek priprave jabolčne čežane:
Jabolka umijemo in narežemo na manjše kose. Zložimo jih v posodo ter dolijemo kozarec vode oziroma toliko, da je voda do 1/3 posode. Postavimo na štedilnik in kuhamo vsaj 10-15 minut.
Čas kuhanje je odvisen tudi od jabolk, če so bolj trda jih kuhajmo dlje.
S paličnim mešalnikom zmeljemo jabolka in dodamo žličko cimeta.
Jabolčno čežano ponudimo zraven cmokov, ali kar tako. Dober tek!