Izvrstna sirova torta
Izvrstna sirova torta je k nam prišla iz Amerike kot cheesecake. Če dodamo svečke, jo lahko uporabimo kot torto za rojstni dan.
Kaj potrebujemo za izvrstno sirovo torto:
- veliko plastično posodo
- tortni model
- peki papir
- multipraktik
- ročni mešalnik
- pečico
Sestavine za izvrstno sirovo torto:
- 240 g maslenih piškotov
- 100 g stopljenega masla
- 700 g svežega sira Philadelphia (4 x 175g)
- 250 g kisle smetane (mala)
- 250g mascarponeja
- 250 g sladkorja
- 5 jajc
- 30 g moke
- vanilijev strok
- naribana limonina lupina bio limone
Postopek priprave izvrstne sirove torte:
Maslene piškote v multipraktiku zmeljemo v drobtinice.
Dodamo stopljeno maslo. Tortni model obložimo s peki papirjem.
Vanj presujemo piškotne drobtine in potlačimo, lahko z roko. Pekač damo v hladilnik.
Prižgemo pečico na 130° in pripravimo nadev. Sveži sir, kislo smetano, mascarpone in sladkor z mešalnikom dobro zmešamo v gladko maso, šele nato začnemo dodajati jajca, enega za drugim, vmes še vedno mešamo.
Na koncu dodamo iz na pol prerezanega vanilijevega stroka postrgana semena in naribano limonino lupinico. Premešamo in previdno prelijemo na ohlajeno tortno dno, ki smo ga vzeli s hladilnika. Potisnemo v pečico za dve uri. Po dveh urah vzamemo torto iz pečice in jo pustimo da se v tortnem modelu ohladi. Odstranimo obod modela in damo v hladilnik za nekaj ur. Pred serviranjem jo potresemo s sladkorjem v prahu.