Huzarski krapi
Print Friendly, PDF & Email

Huzarski krapi so okusni in krhki piškoti, ki jih lahko z majhnimi spremembami v sestavinah spremenimo in tako vsakič pripravimo malo drugačne huzarske krape. Okus lahko spremenimo z zamenjavo marmelade ali pa mandlje zamenjamo z lešniki ali orehi. Lično zapakirani huzarski krapi so lahko tudi lepo in okusno darilo ob različnih priložnostih. huzarski-krapi-5

Pripomočki za pripravo huzarskih krapov:

  • posoda za mešanje
  • 2 manjši posodici
  • manjša kozica
  • žlica
  • pekač
  • peki papir
  • vilice
  • kuhalnica

Sestavine za pripravo huzarskih krapov:

  • 140 g masla
  • 2 rumenjaka
  • 20 dag moke
  • 7 dag sladkorja
  • 2 beljaka
  • približno 100 g mletih (grobo ali fino) mandljev (lahko tudi lešnikov ali orehov)
  • slivova marmelada (po okusu lahko tudi druga)

Postopek priprave huzarskih krapov:

V kozici stopimo maslo. V posodo za mešanje damo moko, sladkor, rumenjaka in stopljeno maslo ter dobro pregnetemo. Testo damo v hladilnik za približno pol ure. V eno manjšo posodico damo beljaka in ju z vilico malce premešamo. V drugo posodico damo mlete mandlje. huzarski-krapi-1Iz ohlajenega testa naredimo manjše (v velikosti manjšega oreha) kroglice in jih najprej povaljamo v beljaku ter nato še v mletih mandljih. huzarski-krapi-2Kroglice damo na pekač obložen s peki papirjem in v vsako kroglico naredimo luknjico (skoraj do dna). Sama luknjice najlažje naredim z ročajem kuhalnice. huzarski-krapi-3Pečemo približno 10 minut v klasični pečici, ki smo ko prej ogreli na 180 °C. Še vročim huzarskim krapom luknjice napolnimo s slivovo marmelado in jih nato ohladimo.huzarski-krapi-4Pa prijetno sladkanje.

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dunja

Sem Dunja, ena izmed avtoric receptov na oblizniprste.si. Rada ustvarjam, poleg kuhanja in peke rada tudi šivam in kvačkam. Večino svojega časa pa posvečam svojima sinovoma, s katerima najraje skupaj pripravljamo sladice. Pa dober tek in prijetno sladkanje ;)

Dodaj odgovor