Hurmašice
Print Friendly, PDF & Email

Slasten in sočen posladek. Hurmašice so za tiste dni, ko res hrepenimo po nečem sočnem in sladkem. Krhek, dobro in lepo prepojen biskvitni piškot, ki super paše k čaju. Poskusite! 🙂

Hurmašice

Hurmašice – pripomočki:

  • kuhinjska pečica
  • pekač
  • skleda
  • manjša skledica
  • manjša kozica
  • štedilnik
  • kuhalnica
  • kuhinjska tehtnica
  • žlica
  • ribežen
  • kuhinjska krpa

Hurmašice – sestavine:

Testo:

  • 120 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 350 g moke
  • 1/2 pecilnega praška
  • 2 jajci
  • 4 polne žlice kokosove moke

Preliv:

  • 6 dl vode
  • 300 g sladkorja
  • 2 vanilina sladkorja
  • 2 žlici ruma

Olje za namastitev pekača.

 

Hurmašice – postopek:

Maslo na kocke narežemo v skledo, čezenj stresemo sladkor in pustimo stati 5 minut, da se maslo malenkost omehča.

hurmasice

S kuhalnico, zmešamo maslo in sladkor, toliko, da se obe sestavini lepo pomešata.

Hurmašice

Masi nato dodamo še kokosovo moko in jajci. Vse skupaj dobro premešamo. V manjši skledici, skupaj zmešamo moko s pecilnim praškom.

Hurmašice

Moko nato kipnemo v jajčno mešanico in vse skupaj, zgnetemo v gladko testo.

hurmasice-3

Nato vzamemo ribežen, v roki oblikujemo hurmašice, lahko delamo okrogle ali podolgovate, debele naj bodo za cca. en prst. Rahlo jih pritisnemo ob ribežen, da dobijo specifičen vzorček.

hurmasice-4

Polagamo jih na pomaščen pekač. Ena od druge, naj bodo oddaljene približno 1 cm.

hurmasice-5

Pekač postavimo v hladno pečico, ki jo nato prižgemo na 190°C, ter hurmašice pečemo, dokler niso zlato rjave barve, cca. 20-25 minut. Vmes večkrat preverimo, kako se pečejo. Med tem, pripravimo preliv. V kozico zlijemo vodo, dodamo ji sladkor, rum in vanilin sladkor.

hurmasice-6

Postavimo na štedilnik in kuhamo, ter mešamo, toliko časa, da se začne voda gostiti, oz. začne postajati sirupasta. Ko se voda zgosti, kozico odstavimo. Ko so se hurmašice spekle, sirupasto, sladko vodo prelijemo čez vse hurmašice, po celotnem pekaču. Pekač pokrijemo s kuhinjsko krpo, ter pustimo, da se ohladijo. Sladke vode, ki je ostala v pekaču, ne odlivamo stran, hurmašice jo bodo počasi vsrkale in bodo tako, lepo prepojene.

 

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor