Hrustljavi limonini piškoti
Print Friendly, PDF & Email

Hrustljavi limonini piškoti vas bodo navdušili in očarali kar dvakrat. Prvič, ker je njihova priprava sila enostavna in tisto najlepše pri pripravi je, da testa sploh ni potrebno valjati in tako odpade tudi izrezovanja. In drugič, ko boste piškote okušali, vas bo navdušila tista prava hrustljavost piškotov in nato izredno izrazit in prefinjen okus limone.

Hrustljavi limonini piškoti – pripomočki:

  • veliki pekač pečice
  • prozorna kuhinjska pvc folija

Hrustljavi limonini piškoti – sestavine:

  • 150 g masla
  • 90 g sladkorja v prahu (oz. po želji)
  • 300 g namenske moke (lahko gladka moka)
  • 30 g škroba
  • 60 ml svežega limoninega soka
  • naribana limonina lupinica ene limone
  • 1 vrečica vaniljevega sladkorja
  • ščepec soli

In še:

  • 3 žlice sladkorja v prahu (za posip)

Hrustljavi limonini piškoti – postopek:

Vse sestavine za testo odmerimo v posodo in vgnetemo testo. Sprva se bo zdelo, da sestavine ne bo šlo povezati, vendar ko se bo začelo maslo mehčati, bomo dobili homogeno kepo testa.

Testo razdelimo na tri dele testa. Vsak kos posebej oblikujemo v svaljek. Debelino svaljka prilagodite želji kako velike piškote želite. Svaljke zavijte v pvc folijo in jih za 1 uro dajte v zmrzovalnik.

Po eni uri vzamemo testo iz zmrzovalnika. Svaljki testa so na pol zamzrnili, postali trdi in zato jih bomo sedaj z lahkoto rezali. Vzamemo oster in tanek nož ter režemo 1 cm debela kolesca. Kolesca polagamo na pekač, katerega smo predhodno obložili s peki papirjem. Masa zadošča za dva pekača.

Limonine piškote pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija, klasične peke, 10 minut oz. toliko časa, da se dno piškota rahlo zlato obarva, zgornja stran pa ostane še svetla. Pečene piškote takoj poberemo iz pekača in jih pustimo na rešetu, da se ohladijo.

Ohlajene piškote povaljamo v sladkor v prahu in jih zložimo v škatlo za piškote.

Naj vam teknejo!

Ocena:
Skupaj: 26 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor