Hruškova pita Williams
Print Friendly, PDF & Email

Že ime hruškove pite pove, da je dobila ime po sorti hruške Williams. To so nadvse okusne in zelo aromatične hruške. Okus čokoladnega biskvita in aromatičnih hrušk ter nežne in okusne kreme, pričara zelo slastno hruškovo pito Williams.

Hruškova pita Williams

 

 

Hruškova pita Williams – pripomočki:

  • električni mikser
  • pekač premera 26 cm

Hruškova pita Williams – sestavine:

Čokoladno testo:

  • 2 večji jajci
  • 100 g sladkorja
  • ščep soli
  • 50 ml olja
  • 50 ml vode
  • 100 g namenske moke za peciva
  • 7 g pecilni prašek (1/2 vrečice)
  • 8 g vaniljev sladkor
  • 1 žlica nesladkanega kakava

Nadev iz hrušk:

  • cca 500 g hrušk
  • sok pol limone
  • 30 g sladkorja
  • 1 poravnana žlička mletega cimeta

Krema:

  • 1 večje jajce
  • 150 ml sladke smetane
  • 50 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor

Hruškova pita Williams – postopek:

Najprej se lotimo testa. Ločimo rumenjake in beljake. Beljakom dodamo ščepec soli in jih stepemo v sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in stepamo tako dolgo, da nastane kremna jajčna zmes.

Hruškova pita WilliamsV kremno jajčno zmes iz beljakov nato dodamo vse mokre sestavine in na koncu primešamo še vse suhe sestavine. Na koncu z lopatico postopoma primešamo beljakov sneg.

Hruškova pita Williams

Obliko pekača izberemo poljubno. Lahko je okrogel, lahko pravokoten, ovalni … Pekač obložimo s peki papirjem ali ga namastimo in rahlo potrosimo z ostro moko. Uporabila sem keramični pekač, na katerega se načeloma jed ne prime, zato sem ga samo rahlo namastila. Testo vlijemo v pekač in ga poravnamo. Damo ga peči v predhodno ogreto pečico na 190 stopinj Celzija, klasične peke, 10 minut. Pečemo samo toliko časa, da se na vrhu naredi rahla plast, čez katero bomo kasneje naložili hruške. Biskvita ne smemo prepeči.

Hruškova pita Williams

Med tem, ko se biskvit peče, olupimo hruške in jih očistimo pečk. Hruške z nožem nalistamo na 0,5 mm debele krhlje in jih pokapljamo s sokom polovico limone. Če je limona bolj suha, uporabimo celo.
Hruškova pita Williams

Ko se je na biskvitu naredila rahla skorjica, vzamemo pekač iz pečice in še čez vroč biskvit enakomerno naložimo nalistane hruške. Čez hruške posipamo sladkor in mleti cimet. Sedaj pekač ponovno vrnemo v pečico, na 180 stopinj Celzija, klasične peke, 15 minut.

Hruškova pita Williams

Med tem, ko se pecivo peče, se lotimo kreme. V posodo odmerimo sladko smetano, dodamo 1 večje jajce, sladkor in vaniljev sladkor ter z mikserjem zmešamo v homogeno zmes.

Po 15-ih minutah peke hruške prelijemo s pripravljeno kremo. Pekač vrnemo nazaj v pečico na 170 stopinj Celzija, klasične peke, 20 minut oz. odvisno od pečice. Krema se ne sme zažgati.

Hruškova pita Williams

Pečeno hruškovo pito Williams vzamemo iz pekača in pustimo, da se ohladi.

Hruškova pita Williams

Narežemo na poljubne kose in ponudim na krožniku.

Hruškova pita Williams

Lahko jo še dodatno obogatimo tako, da dodamo stepeno sladko smetano in pokapljamo s čokolado.

Hruškova pita Williams

 

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor