Hladna rolada iz Nutelle in amarene
Print Friendly, PDF & Email

Poleti, v vročih dneh, ni prav nobene volje prižigati pečice, ampak želja po sladicah pa ne mine nikoli in tako je ponovno čas za rolado brez peke. Hladna rolada iz Nutelle in amarene ima okus po Nutelli, nadevana pa je preprosto s stepeno smetano. Slastna sladica hitre priprave.

Hladna rolada iz nutelle_15

Pripomočki za hladno rolado iz Nutelle in amarene

  • večja in 2 manjši sklede
  • električni mešalnik
  • multipraktik
  • 2 lista peki papirja in valjar
  • žlica na dolgem peclju, metlica in lopatka

Sestavine za hladno rolado iz Nutelle in amarene

  • Hladna rolada iz nutelle300 g piškotov Savoiardi
  • 350 g Nutelle
  • 50 ml mleka ali likerja (liker po lastni izbiri)
  • 200 ml smetane za stepanje
  • amarene v sirupu

Postopek za hladno rolado iz Nutelle in amarene

V posodo multipraktika nalomimo piškote savoiardi, ki se običajno uporabljajo za tiramisu, in jih zmeljemo. Lahko jih zdrobite tudi na roke.

Hladna rolada iz nutelle_1

V eni izmed manjših skled s pomočjo električnega mešalnika stepemo smetano.

Hladna rolada iz nutelle_3

V drugo izmed manjših skled odmerimo 350 g nutelle ter ji dodamo dve žlici stepene smetane. Nutello s stepeno smetano dobro premešamo in jo dodamo zmletim piškotom.

Hladna rolada iz nutelle_4

Testo za rolado lahko ročno premešamo.

Hladna rolada iz nutelle_5

Lažje pa je če si pomagamo s električnim mešalnikom, ki ima metlice za gnetenje testa. Po potrebi počasi dolijemo mleko ali liker po lastni izbiri. V našem primeru smo uporabili mleko tako, da je sladica primerna tudi za otroke.

Hladna rolada iz nutelle_6

Testo za rolado preložimo na peki papir. Prekrijemo ga z drugim peki papirjem in razvaljamo.

Hladna rolada iz nutelle_7

Trudimo se dobiti čim bolj pravokotniku podobno obliko.

Hladna rolada iz nutelle_8

Preostalo stepeno smetano s pomočjo lopatice premažemo po testu za rolado. Po želji se lahko prihrani žličko stepene smetane in se na koncu rolado z njo malo okrasi.

Hladna rolada iz nutelle_9

Po daljši stranici rolade postavimo amarene in s pomočjo žličke na dolgem peclju jih malo ocedimo. Amarene v sirupu so zelo sladke, zato ni potrebe, da bi smetano sladkali, ampak če kdo želi… Za konec, še vedno s pomočjo žličke na dolgem peclju, polijemo po smetani malo amareninega sirupa, kot bi slikali.

Hladna rolada iz nutelle_10

Nasvet
Namesto amarene v sirupu, če jih kdo ne mara ali pa nima pri roki, lahko uporabimo kakšno okusno marmelado.

Sedaj vse skupaj zrolamo v rolado kar s peki papirjem.

Hladna rolada iz nutelle_12

In naša Hladna rolada iz nutelle in amaren je narejena, sedaj jo postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri, nato pa …

Hladna rolada iz nutelle_13

Hladna rolada iz nutelle in amaren se hrani v hladilniku, zato je precej mehka, ko se jo je, potrebna je žlička. Iz ene rolade dobimo 8-9 porcij.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor