Hladna rolada iz Nutelle in amarene
Poleti, v vročih dneh, ni prav nobene volje prižigati pečice, ampak želja po sladicah pa ne mine nikoli in tako je ponovno čas za rolado brez peke. Hladna rolada iz Nutelle in amarene ima okus po Nutelli, nadevana pa je preprosto s stepeno smetano. Slastna sladica hitre priprave.
Pripomočki za hladno rolado iz Nutelle in amarene
- večja in 2 manjši sklede
- električni mešalnik
- multipraktik
- 2 lista peki papirja in valjar
- žlica na dolgem peclju, metlica in lopatka
Sestavine za hladno rolado iz Nutelle in amarene
300 g piškotov Savoiardi
- 350 g Nutelle
- 50 ml mleka ali likerja (liker po lastni izbiri)
- 200 ml smetane za stepanje
- amarene v sirupu
Postopek za hladno rolado iz Nutelle in amarene
V posodo multipraktika nalomimo piškote savoiardi, ki se običajno uporabljajo za tiramisu, in jih zmeljemo. Lahko jih zdrobite tudi na roke.
V eni izmed manjših skled s pomočjo električnega mešalnika stepemo smetano.
V drugo izmed manjših skled odmerimo 350 g nutelle ter ji dodamo dve žlici stepene smetane. Nutello s stepeno smetano dobro premešamo in jo dodamo zmletim piškotom.
Testo za rolado lahko ročno premešamo.
Lažje pa je če si pomagamo s električnim mešalnikom, ki ima metlice za gnetenje testa. Po potrebi počasi dolijemo mleko ali liker po lastni izbiri. V našem primeru smo uporabili mleko tako, da je sladica primerna tudi za otroke.
Testo za rolado preložimo na peki papir. Prekrijemo ga z drugim peki papirjem in razvaljamo.
Trudimo se dobiti čim bolj pravokotniku podobno obliko.
Preostalo stepeno smetano s pomočjo lopatice premažemo po testu za rolado. Po želji se lahko prihrani žličko stepene smetane in se na koncu rolado z njo malo okrasi.
Po daljši stranici rolade postavimo amarene in s pomočjo žličke na dolgem peclju jih malo ocedimo. Amarene v sirupu so zelo sladke, zato ni potrebe, da bi smetano sladkali, ampak če kdo želi… Za konec, še vedno s pomočjo žličke na dolgem peclju, polijemo po smetani malo amareninega sirupa, kot bi slikali.
Sedaj vse skupaj zrolamo v rolado kar s peki papirjem.
In naša Hladna rolada iz nutelle in amaren je narejena, sedaj jo postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri, nato pa …
Hladna rolada iz nutelle in amaren se hrani v hladilniku, zato je precej mehka, ko se jo je, potrebna je žlička. Iz ene rolade dobimo 8-9 porcij.
Dober tek!