Florentinci po moje
Print Friendly, PDF & Email

Florentiček ni samo keks, temveč je odlična sladica v malem, saj je zmes sestavin, ki so odličnega okusa že same po sebi, ko pa jih združimo, tvorijo čudovito mešanico okusov.

florentinci po moje

Florentinci po moje – pripomočki:

  • tehtnica
  • kozica
  • tri manjše posodice
  • žlica
  • papir za peko
  • pekač
  • pečica (navadna)

Florentinci po moje – sestavine:

  • 100 g mandljevih lističev ali paličic
  • 60 g mehke moke
  • 150 g kristalnega sladkorja
  • 150 g oranžata (ali mešanega kandiranega sadja)
  • 1,5 dcl sladke smetane (za stepanje)
  • 50 g medu

Za premaz:

  • 50 g temne čokolade
  • 50 g mlečne čokolade

Florentinci po moje – postopek:

V kozici do vrelišča segrejemo smetano, med in sladkor ter na majhni temperaturi kuhamo 5 minut.

florentinci po mojeflorentinci po moje

V posodice pripravimo oranžat (mešano kandirano sadje), mandlje in moko. Sadje in mandlje na grobo nasekljamo in vse skupaj …

florentinci po moje

… zmešamo ter dodamo v prevreto maso.

florentinci po moje

Na pripravljen pekač, katerega smo obložili s papirjem za peko polagamo majhne kupčke. Med kupčki pustimo dovolj prostora, ker se masa med peko zelo razleze.

florentinci po moje

Pekač položimo v vnaprej ogreto pečico na 180 stopinj Celzija in pečemo 8 do 10 minut oz. toliko časa, da se lepo zlato obarvajo.

florentinci po moje

Ko so piškoti pečeni, jih vzamemo iz pečice in pustimo, da se do mlačnega ohladijo. Še mlačne piškote “odluščimo” od papirja in jih po hrbtni strani premažemo s stopljeno čokolado. Če se nam zdijo piškoti preveliki, jih lahko razrežemo na poljubno velike oblike.

florentinci po moje

Premazane piškote pustimo na hladnem, da se čokolada strdi.

florentinci po moje

Res so odlični!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.8]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor