Fantastično pecivo brez pečenja
Fantazija okusov je preprost opis tega noro dobrega peciva, ki ga pripravite kar brez pečenja. Biskvit iz piškotov in orehov dopolnjuje krema iz vaniljevega pudinga, vse skupaj pa zaokroži slastna čokoladna glazura. Fantastično pecivo brez pečenja ima tudi eno samcato slabo lastnost, prehitro ga zmanjka …
Fantastično pecivo brez pečenja – pripomočki
- električni sekljalnik
- električni mešalnik
- skleda
- pekač (30cm x 22cm)
- papir za peko
- nož
- kuhalnica
- metlica
- žlica
- skodelica
- lopatica za mazanje
Fantastično pecivo brez pečenja – sestavine
Za biskvit iz piškotov in orehov:
- 250 g petit beurre piškotov
- 100 g margarine
- 100 g orehovih jedrc
- 50 g sladkorja
- 2 jedilni žlici kakava
- 50 ml pomarančnega soka
Za vanilijevo kremo:
- 400 ml mleka
- 1 vanilijev puding
- 2 jedilni žlici sladkorja
- 50 g margarine
Za čokoladno glazuro
- 100 g jedilne čokolade
- 30 g margarine
- 50 ml vode
Fantastično pecivo brez pečenja – postopek
Najprej pripravimo biskvit. V električnem sekljalniku sesekljamo orehe in piškote.
Sesekljano maso stresemo v skledo.
V skledo damo margarino in sladkor ter ju penasto vmešamo z električnim mešalnikom.
Margarini in sladkorju dodamo zdrobljene piškote in orehe, pomarančni sok ter kakav. Vse skupaj mešamo z električnim mešalnikom na nizki hitrosti, tako se sestavine dobro premešajo in dobimo drobljeno maso.
Pekač obložimo s papirjem za peko in vanj stresemo maso. Maso enakomerno porazdelimo po pekaču in jo pritisnemo z rokami, da je čimbolj zbita.
Nato pripravimo vanilijevo kremo. Skuhamo vanilijev puding iz praška za puding, mleka in sladkorja. Puding ohladimo. Med ohlajanjem puding večkrat premešamo, da se na vrhu ne naredi skorjica. V ohlajen puding z električnim mešalnikom penasto vmešamo margarino. S kremo premažemo biskvit.
Nato pripravimo čokoladno glazuro. V kozico damo jedilno čokolado, margarino in vodo. Sestavine stopimo na sopari, da dobimo gladko tekočo zmes. Na sopari pomeni, da čokolade ne topimo direktno na ognju ampak pod kozico s čokolado postavimo kozico z vodo ki jo zavremo, tako preprečimo, da bi se čokolada prismodila.
Glazuro malo ohladimo (pazimo, da se ne strdi) in jo nato prelijemo čez kremo, ter lepo razporedimo.
Pecivo postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi, najraje čez noč. Narežemo na poljubne kose in serviramo.
Veliko sladkih užitkov vam želim!