Damske jogurtove rezine
PrintFriendly and PDF

Vsi poznamo jogurtovo pecivo – biskvitno jogurtovo testo in po vrhu posuto sadje. To je izredno dobro in sočno pecivo, vendar po videzu bolj “revno” oz. preprosto. Zato sem se odločila in pecivo nadgradila in tako so nastale damske jogurtove rezine, ki so po okusu še bolj slastne in sočne, po videzu pa mamljivo privlačne.

Damske jogurtove rezine – pripomočki:

  • posoda za mešanje
  • električni mešalec
  • žlica
  • slaščičarska lopatica
  • lonček 200 ml
  • peki papir
  • pekač 43 x 33 cm

Damske jogurtove rezine – sestavine:

Sestavine so za pekač mere 43 x 33 cm

Lonček je volumna 200 ml

Testo:

  • 4 jajca
  • 2 lončka sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 lončka jogurta (izberete  lahko trdi sli tekoči jogurt, navadni ali sadni)
  • 1 in 3/4 lončka olja
  • 4 lončki gladke moke
  • 1 vrečico pecilnega praška
  • naribana limonina lupinica

Nadev:

  • 800 g poljubnega sezonskega sadja (maline, breskve, slive, rabarbara, češnje … )

Uporabite lahko mešano sadje, lahko pa se odločite tudi samo za eno vrsto sadja.

Preliv:

  • 1 l mleka
  • 2 praška za malinov puding
  • 6 žlic sladkorja

Premaz:

  • 800 ml sladke smetane za stepanje
  • sladkor po želji

Damske jogurtove rezine – postopek:

V skledi za mešanjem z mikserjem najprej penasto zmešamo jajca, sladkor in vaniljev skadkor. Nato dodamo jogurt in olje ter na koncu primešamo še moko, pecilni prašek in naribano limonino lupinico.Pekač obložimo s peki papirjem in po njem testo s pomočjo slaščičarske lopatice enakomerno razporedimo.
Sadje, ki ga imamo na razpolago, po potrebi narežemo na koščke. V našem primeru sem uporabila slive, breskve, melono, rabarbaro. Izberete lahko več vrst sadja ali samo eno.Testo damo peči v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj celzija, klasične peke, za 7 minut,  toliko da se na vrhu testa naredi komaj vidna skorja. Na ta način bomo preprečili, da sadje potone na dno. Pekač vzamemo iz pečice in po testu enakomerno potrosimo izbrano sadje. Pekač ponovno vrnemo v pečico in pečemo še 35 minut oz. odvisno od pečice. Preverimo z zobotrebcem – v biskvit zapičimo zobotrebec in če na njem ni več vidnih sledi testa, je pecivo pečeno.Lotimo se kuhanje preliva. Po navodilu iz vrečke skuhamo malinov puding.Še vroč in tekoč malinov puding enakomerno razporedimo čez pečeno pecivo. Sedaj za nekaj časa počakamo z nadaljevanjem, tako dolgo, da se biskvit in puding popolnoma ohladita.Ko je pecivo popolnoma ohlajeno, stepemo sladko smetano in jo enakomerno razporedimo čez puding. Sladko smetano sladkamo po okusu. Če želimo lahko smetani dodamo trdilo (kremfix, želatina fix), tako bo smetana bolj kompaktna, odvisno kje in kako bomo uporabili pecivo. Če bo pecivo za domačo uporabo in ga bomo sproti rezali iz pekača, trdila niso potrebna. Če pa bomo pecivo postregli za goste na pladnju, je priporočljivo uporabiti trdilec, ker pecivo bo dlje časa narezano stalo na pladnju in tako bo smetana obdržala obliko.

Namig
Za peko lahko izberete manjši pekač, v tem primeru sestavine za polovico zmanjšamo. Ampak, ker so damske jogurtove rezine tako zelo slastne, pri nas vedno naredimo velik pekač.

Marianna vam želi prijetno sladkanje.Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 16 Povprečno: 4.1]

Dodaj odgovor

Hvala, da nas berete. 🙂

Ste že všečkali našo stran?