Čokoladno-lešnikovi rogljički
Čokoladno-lešnikovi rogljički so okusni krhki piškoti, ki ne smejo manjkati na nobeni zabavi. Če med sestavinami namesto čokolade v prahu uporabite kakav, bodo malce manj sladki, obliv iz temne čokolade pa da piko na i okusnim rogljičkom. Pred pripravo lahko lešnike popražite in ohlajene zmeljete ter tako pridobite še bolj intenzivno aromo čokoladno-lešnikovih rogljičkov.
Pripomočki za pripravo čokoladno-lešnikovih rogljičkov:
- pekač velikosti pečice
- peki papir
- posoda za mešanje
- manjša posodica za topljenje čokolade
- žlička
Sestavine za pripravo čokoladno-lešnikovih rogljičkov:
- 300 g gladke pšenične moke
- 100 g sladkorja
- 1 vanili sladkor ali 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- 1 jajce
- 50 g čokolade v prahu ali 50 g kakava v prahu
- 50 g mletih lešnikov
- 200 g masla sobne temperature
- Za okrasitev še 50 g temne čokolade
Postopek priprave čokoladno-lešnikovih rogljičkov:
V posodo za mešanje damo vse sestavine in jih dobro pregnetemo v gladko testo. Testo damo vsaj za pol ure v hladilnik. Potem pa iz testa oblikujemo rogljičke ter jih polagamo na pekač obložen s peki papirjem. Pečemo jih v klasični pečici ogreti na 180 °C približno 10 min. Rogljičke, ki so po peki še mehki, ohladimo na pekaču.
Medtem, ko se rogljički hladijo pa stopimo temno čokolado. Čokolado lahko stopite nad soparo ali pa jo stopite v mikrovalovni pečici. Ohlajene rogljičke namočimo v čokolado ali pa jih s čokolado okrasimo ter jih polagamo nazaj na peki papir, da se čokolada strdi.
Pa prijetno sladkanje.