Čokoladno-lešnikovi rogljički
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladno-lešnikovi rogljički so okusni krhki piškoti, ki ne smejo manjkati na nobeni zabavi. Če med sestavinami namesto čokolade v prahu uporabite kakav, bodo malce manj sladki, obliv iz temne čokolade pa da piko na i okusnim rogljičkom. Pred pripravo lahko lešnike popražite in ohlajene zmeljete ter tako pridobite še bolj intenzivno aromo čokoladno-lešnikovih rogljičkov.cokoladno-lesnikovi-rogljicki

Pripomočki za pripravo čokoladno-lešnikovih rogljičkov:

  • pekač velikosti pečice
  • peki papir
  • posoda za mešanje
  • manjša posodica za topljenje čokolade
  • žlička

Sestavine za pripravo čokoladno-lešnikovih rogljičkov:

  • 300 g gladke pšenične moke
  • 100 g sladkorja
  • 1 vanili sladkor ali 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 1 jajce
  • 50 g čokolade v prahu ali 50 g kakava v prahu
  • 50 g mletih lešnikov
  • 200 g masla sobne temperature
  • Za okrasitev še 50 g temne čokolade

Postopek priprave čokoladno-lešnikovih rogljičkov:

V posodo za mešanje damo vse sestavine in jih dobro pregnetemo v gladko testo. cokoladno-lesnikovi-rogljicki-1Testo damo vsaj za pol ure v hladilnik. Potem pa iz testa oblikujemo rogljičke ter jih polagamo na pekač obložen s peki papirjem. Pečemo jih v klasični pečici ogreti na 180 °C približno 10 min. Rogljičke, ki so po peki še mehki, ohladimo na pekaču. cokoladno-lesnikovi-rogljicki-2Medtem, ko se rogljički hladijo pa stopimo temno čokolado. Čokolado lahko stopite nad soparo ali pa jo stopite v mikrovalovni pečici. Ohlajene rogljičke namočimo v čokolado ali pa jih s čokolado okrasimo ter jih polagamo nazaj na peki papir, da se čokolada strdi. cokoladno-lesnikovi-rogljicki

Pa prijetno sladkanje.

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dunja

Sem Dunja, ena izmed avtoric receptov na oblizniprste.si. Rada ustvarjam, poleg kuhanja in peke rada tudi šivam in kvačkam. Večino svojega časa pa posvečam svojima sinovoma, s katerima najraje skupaj pripravljamo sladice. Pa dober tek in prijetno sladkanje ;)

Dodaj odgovor