Čokoladno-bananin biskvit
Čokoladno bananin biskvit je rahel biskvit, primeren za alergike na jajca in mleko. Biskvit lahko postrežemo kar sam, ali pa ga uporabimo za torto ali druga peciva.
Pripomočki za pripravo čokoladno-bananinega biskvita:
- posoda za mešanje
- vilica
- žlica
- tehtnica
- peki papir
- pekač velikosti 25×35 cm
Sestavine za pripravo čokoladno-bananinega biskvita:
- 1 in pol banana
- 150 g sladkorja
- 250 ml vode
- 100 ml olja
- 1 žlica ruma
- 300 g moke (uporabite lahko gladko, polnozrnato, črno, pirino,…)
- 25 g kakava
- 1 pecilni prašek
Postopek priprave čokoladno-bananinega biskvita:
V posodi za mešanje z vilico zmečkamo banano. Zmečkani banani dodamo vse ostale sestavine in dobro premešamo.
Pekač obložimo s peki papirjem in maso prelijemo vanj.
Biskvit pečemo v klasični pečici, ogreti na 180 °C, približno 10-15 minut.
Biskvit ohladimo, razrežemo na kocke in postrežemo.
Prijetno sladkanje.