Čokoladno-bananin biskvit
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladno bananin biskvit je rahel biskvit, primeren za alergike na jajca in mleko. Biskvit lahko postrežemo kar sam, ali pa ga uporabimo za torto ali druga peciva.

cokoladno-bananin-biskvit

Pripomočki za pripravo čokoladno-bananinega biskvita:

  • posoda za mešanje
  • vilica
  • žlica
  • tehtnica
  • peki papir
  • pekač velikosti 25×35 cm

Sestavine za pripravo čokoladno-bananinega biskvita:

  • 1 in pol banana
  • 150 g sladkorja
  • 250 ml vode
  • 100 ml olja
  • 1 žlica ruma
  • 300 g moke (uporabite lahko gladko, polnozrnato, črno, pirino,…)
  • 25 g kakava
  • 1 pecilni prašek

Postopek priprave čokoladno-bananinega biskvita:

V posodi za mešanje z vilico zmečkamo banano. Zmečkani banani dodamo vse ostale sestavine in dobro premešamo.

cokoladno-bananin-biskvit-1

Pekač obložimo s peki papirjem in maso prelijemo vanj.

cokoladno-bananin-biskvit-2

Biskvit pečemo v klasični pečici, ogreti na 180 °C, približno 10-15 minut.

cokoladno-bananin-biskvit-3

Biskvit ohladimo, razrežemo na kocke in postrežemo.

cokoladno-bananin-biskvit-4

Prijetno sladkanje.

Ocena:
Skupaj: 49 Povprečno: 4.1]

Dunja

Sem Dunja, ena izmed avtoric receptov na oblizniprste.si. Rada ustvarjam, poleg kuhanja in peke rada tudi šivam in kvačkam. Večino svojega časa pa posvečam svojima sinovoma, s katerima najraje skupaj pripravljamo sladice. Pa dober tek in prijetno sladkanje ;)

Dodaj odgovor