Čokoladni cekini
Tudi vi obožujete čokolado? Na trgovskih policah lahko zasledimo najrazličnejše kombinacije čokolad in dodatkov, lahko pa povsem svojo različico čokoladnih grižljajev pripravimo kar sami doma. Sestavine za čokoladne cekine najdemo domala v vsaki kuhinji, pa tudi njihova priprava je povsem preprosta. Z malo domišljije lahko iz navadne tablice čokolade pripravimo unikatno darilo ali slasten grižljaj.
Čokoladni cekini – pripomočki:
- kozica in skleda (za kuhanje nad soparo)
- žlica
- vilica
- papir za peko
- nož in deska za rezanje
Čokoladni cekini – sestavine:
- 200 g temne čokolade
- 50 g bele čokolade
- oreški, suho sadje, razna semena, suhi cvetovi vrtnic, suh čili…
Čokoladni cekini – postopek:
Nad soparo razpustimo posebej temno in posebej belo čokolado. Pazimo, da sopara ne pride v posodo s čokolado.
Ko je čokolada lepo tekoča počakamo, da se malo ohladi, potem pa z žlico nalagamo manjše kupčke temne čokolade na papir za peko. Čokoladni kupčki se bodo malo razlezli. V stopljeno belo čokolado pomočimo vilice in pokapamo kupčke temne čokolade, da dobimo lep vzorec. Naredimo lahko tudi obratno različico. Na še ne povsem strjeno čokolado poljubno zložimo koščke oreškov, suhega sadja, posušenih vrtnic, mak, bučna semena…
Za ljubitelje pikantnega, pa lahko pripravimo čokoladne cekine s koščki posušenega čilija.
Pustimo, da se čokolada ohladi in strdi, nato pa jih nežno poberemo s papirja za peko.
Čokoladni cekini so lahko tudi lepo darilo. Zavijemo jih lahko v celofan ali pa jih damo v okrašene steklene kozarce.
Naj vam teknejo!