Čokoladni souffle za razvajanje
Čokoladni souffle nam postreže s čudovito tekočo sredico, naokoli pa s puhastim biskvitom. Je enostavna in elegantna sladica za vse čokoholike in tiste, ki bodo to še postali (takoj, ko poizkusijo ta čokoladni souffle).
Kaj potrebujemo za čokoladni souffle:
- 2 plastični posodi
- 4 ramenkine (posodice za souffleje)
- pekač
- metlica
- mešalnik
- skodelica
- kuhinjska tehtnica
Sestavine za čokoladni souffle:
- 150 g čokolade (70%)
- 50 g moke
- 50 g sladkorja
- 1 dl mleka
- 3 jajca
- maslo
- kakav
Postopek:
Prvi korak je, da namastimo ramenkine in jih postavimo v hladilnik. Jaz uporabim kar sprej za peko (hitro in učinkovito).
Nato stopimo čokolado, to naredim kar v mikrovalovni pečici (če je nimate, ni problema, na štedilnik postavite posodo z vodo na njo pa postavite še eno posodo v kateri je čokolada in jo lepo stopite nad soparo). Ko je čokolada lepo gladka brez grudic (zato uporabim metlico) ji vmešamo hladno mleko. Brez skrbi sestavini se lepo povežeta samo vztrajno je treba mešati. Ko imamo lepo gladko zmes jo postavimo na hladno.
Ločimo beljake od rumenjakov (vsakega v svojo posodo). Beljake stepemo v čvrst sneg. V posodo kjer imamo rumenjake dodamo sladkor in vse skupaj zmešamo. Dodamo stopljeno čokolado z mlekom. Zmešamo. Dodamo moko in ponovno zmešamo. Zadnji in pomemben korak je, da tej masi nežno vmešamo stepene beljake.
Ramenkine vzamemo iz hladilnika, jih potresemo s kakavom in jih napolnimo s čokoladno maso in sicer centimeter pod robom. Ramenkine zložimo na pekač in jih damo peči v pečico, ki smo jo predhodno že ogreli na 180˙ za cca.14 minut.
Recept je količinsko primeren za 4 ramenkine s premerom 9cm. Uživajte v nežnem sladkanju.