Čokoladni povštrčki – piškoti
Tudi vam nekaj manjka, če ob kavi ali čaju ni piškotov? Čokoladni povštrčki so preprosti piškoti, ki jih lahko naredimo na zalogo, a se bojim, da zaradi dobrega okusa ne bodo dolgo zdržali v škatli.
Čokoladni povštrčki – piškoti – pripomočki:
- velik pekač
- papir za peko
- valjar
- modelček za izrezovanje piškotov
- tehtnica
- žlica
- večja in manjša skleda
Čokoladni povštrčki – piškoti – sestavine:
za testo:
- 600 g moke
- 1/2 pecilnega praška
- 2 jajci
- 1 margarina (250 g)
- 200 g sladkorja
- 1 vanilin sladkor
za nadev:
- čokoladni namaz
za obliv: (po želji)
- 2 žlici sladkorja v prahu
- malo ruma
- žlica kuhane črne kave
Čokoladni povštrčki – piškoti – postopek:
Iz sestavin zgnetemo gladko testo. Najboljše ga je pripraviti že večer pred izrezovanjem piškotov in ga čez noč pustiti počivati v hladilniku.
Testo razvaljamo na pomokani površini in izrežemo piškote z modelčkom. Izrezane povštrčke polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo približno 10 minut oziroma tako dolgo, da začnejo robovi rjaveti, pri 200°C v navadni pečici.
Pečene in ohlajene piškote združimo po dva in dva z malo čokoladnega namaza.
Po želji lahko pripravimo še kavni obliv. Sladkor v prahu zmešamo z malo ruma in kave.
V kolikor je masa pregosta ali preredka dodamo še malo kave ali sladkorja, da dobimo primerno zmes in z njo pokapamo povštrčke. Masa se bo na zraku posušila in strdila.Naj vam tekne!