Čokoladne rolice s cimetom
Kadar potrebujemo nekaj sladkega in nimamo dosti časa za peko, so odlična rešitev čokoladne rolice s cimetom. Hrustljave in polnega okusa po čokoladi in cimetu nam pričarajo kar nekaj prazničnega vzdušja, čeprav so primerne za vsako priložnost.
Pripomočki za čokoladne rolice s cimetom:
- krožnik
- nož
- deska za rezanje
- skrinja
- pečica (navadna)
Sestavine za čokoladne rolice s cimetom:
Za 30 do 35 čokoladnih rolic
- 2 zavoja listnatega testa po 280 g
- poljuben čokoladni namaz (5 do 6 žlic)
- 1 jajce
- 2 čajni žlički cimeta
Postopek za čokoladne rolice s cimetom:
List listnatega testa položite na ravno površino. Na tanko ga premažite s katerim koli čokoladnim, lešnikovim, kakavovim namazom. Bodite pozorni, da je namaz sobne temperature. Če bo premrzel, boste zelo težko mazali listnato testo. Ko je cel list testa premazan z namazom, čez enakomerno, po celotni površini posujte žličko mletega cimeta.
Nato začnete list zvijati. Zvijamo ga na njegovi široki strani in čisto do konca testa.
Enako ponovimo z drugim listom testa.
Ko je rolica lepo oblikovana, jo damo za 30 minut v skrinjo. Tako bo rahlo zamrznila njena površina in jo bomo z lahkoto razrezali. Razrežemo jo na 2 cm debele rezine in položimo na pekač, ki ga pred tem obložimo s papirjem za peko. Rolice iz vseh strani premažemo z razžvrkljanim jajcem in pečemo v predhodno ogreti pečici 18 minut na 180 °C (peka brez ventilacije).
Čokoladne rolice s cimetom lahko postrežemo takoj, še tople ali pa jih tudi shranimo za naslednji dan 😊.
Dober tek!