Čokoladne rolice s cimetom
Print Friendly, PDF & Email

Kadar potrebujemo nekaj sladkega in nimamo dosti časa za peko, so odlična rešitev čokoladne rolice s cimetom. Hrustljave in polnega okusa po čokoladi in cimetu nam pričarajo kar nekaj prazničnega vzdušja, čeprav so primerne za vsako priložnost.

Pripomočki za čokoladne rolice s cimetom:

  • krožnik
  • nož
  • deska za rezanje
  • skrinja
  • pečica (navadna)

Sestavine za čokoladne rolice s cimetom:

Za 30 do 35 čokoladnih rolic

  • 2 zavoja listnatega testa po 280 g
  • poljuben čokoladni namaz (5 do 6 žlic)
  • 1 jajce
  • 2 čajni žlički cimeta

Postopek za čokoladne rolice s cimetom:

List listnatega testa položite na ravno površino. Na tanko ga premažite s katerim koli čokoladnim, lešnikovim, kakavovim namazom. Bodite pozorni, da je namaz sobne temperature. Če bo premrzel, boste zelo težko mazali listnato testo. Ko je cel list testa premazan z namazom, čez enakomerno, po celotni površini posujte žličko mletega cimeta.

Nato začnete list zvijati. Zvijamo ga na njegovi široki strani in čisto do konca testa. Enako ponovimo z drugim listom testa.

Ko je rolica lepo oblikovana, jo damo za 30 minut v skrinjo. Tako bo rahlo zamrznila njena površina in jo bomo z lahkoto razrezali. Razrežemo jo na 2 cm debele rezine in položimo na pekač, ki ga pred tem obložimo s papirjem za peko. Rolice iz vseh strani premažemo z razžvrkljanim jajcem in pečemo v predhodno ogreti pečici 18 minut na 180 °C (peka brez ventilacije).

Čokoladne rolice s cimetom lahko postrežemo takoj, še tople ali pa jih tudi shranimo za naslednji dan 😊. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor