Čokoladne kocke z maskarpone kremo in mandarino
Print Friendly, PDF & Email

Pecivo z močnim okusom čokolade, s sočno kremo in osvežilnim okusom po citrusih, vse to vam zagotavljajo čudovite čokoladne kocke z maskarpone kremo in mandarino.

Čokoladne kocke z maskarpone kremo in mandarino – pripomočki:

  • tehtnica
  • posoda za mešanje
  • žlica
  • električni mikser
  • kozica
  • nož oz. še bolje salamoreznica
  • pekač
  • peki papir

Čokoladne kocke z maskarpone kremo in mandarino – sestavine:

Pekač mere 36 x 21 cm

Testo:

  • 6 jajc (večje ali srednje velikosti)
  • 150 g sladkorja
  • 60 g ostre moke
  • 30 g grenkega črnega kakava

Nadev:

  • 400 g maskarpone sira                                        
  • 400 ml sladke smetane za stepanje
  • 4 žlice sladkorja v prahu (oz. po okusu)
  • par kapljic pomarančne arome
  • 100 ml mandarininega soka
  • 2 žlici marelične marmelade
  • cca. 4 – 5 mandarin (lahko tudi klementine)

Preliv:

  • 24 g svetlega preliva za torte (to sta 2 vrečici)
  • 4 žlice sladkorja
  • 500 ml vode

Čokoladne kocke z maskarpone kremo in mandarino – postopek:

Jajca ubijemo v skledo za mešanje, dodamo sladkor in stepamo tako dolgo, da dobimo kremno jajčno zmes.Nato primešamo ostro moko in grenki kakav. Vse skupaj premešamo in združimo v enotno zmes.Pekač obložimo s peki papirjem in vanj prelijemo testo, ki ga enakomerno razporedimo. Zmes za testo pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija klasične peke, 15 minut. Med peko biskvita izžamemo sok ene ali dveh mandarin, toliko da ga dobimo cca. 100 ml. Lahko prilijemo tudi malo vode. Ko se je biskvit spekel, še vročega s pomočjo žlice polijemo s sokom mandarine. Marmeladi dodamo malo soka mandarine ali kar žlico vode ter premešamo, da bo postala bolj redka in jo tanko premažemo čez biskvit.Mandarino narežemo na 5 mm debele rezine. Najlažje jo bomo rezali še neolupljeno in s pomočjo salamoreznice. Če te nimamo, uporabimo nazobčan nož. Nato rezinam previdno odstranimo olup in morebitno odvečno belo kožico.Za kremo najprej za minutko ali dve z mikserjem stepemo sladko smetano, nato dodamo maskarpone sir, sladkor in par kapljic pomarančne arome in stepamo tako dolgo, da dobimo čvrsto kremo.Kremo premažemo čez ohlajen biskvit in jo čimbolj enakomerno poravnamo. Čez kremo v zaporedju rezin razporedimo mandarinine rezine. Jaz sem dodala še lističe melise, ki pa niso obvezni.Po navodilu iz vrečke naredimo svetli tortni preliv in ga prelijemo čez pecivo. Nato damo pekač v hladilnik vsaj za 2 uri ali še bolje čez noč.Čokoladne kocke z maskarpone kremo in mandarino narežemo na rezine in ponudimo na desertnem krožniku. Dober tek!

 

 

Ocena:
Skupaj: 16 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor