Čokoladna poslastica
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladna poslastica je prav to, kar pripoveduje njeno ime. Poslastica! Za čokoholike je popolna, za vsako priložnost. Ker se nam približuje jesen, nam počasi vedno bolj pašejo čokoladne dobrote. Hitra priprava, za hitro sladkanje. Poskusite, enostavno je! 😀

cokoladna-poslastica-7

Čokoladna poslastica – pripomočki:

  • kuhinjska pečica
  • okrogel pekač, premera cca. 30 cm
  • kuhinjska tehtnica
  • merica za tekočine
  • električni mešalnik
  • metlica
  • papir za peko
  • žlica
  • skleda
  • cedilo
  • manjša skledica
  • mikrovalovna pečica

Čokoladna poslastica – sestavine:

  • 50 g stopljenega masla
  • 1 jajce
  • 120 g sladkorja
  • 2 žlici kakava
  • 250 g gladke bele moke
  • 1 vanilin sladkor
  • 1 kavna žlička sode
  • 1 dl mleka
  • 2 dl pinjenca ( mleko + 2 žlici limoninega soka)

 

  • maslo za premazovanje robov
  • 2 žlici poljubnega namaza (jaz sem uporabila belo linolado)
  • čokoladne mrvice za posip

Čokoladna poslastica – postopek:

Pečico prižgemo in jo nastavimo na 180°C. V skledici, z električnim mešalnikom zmešamo stopljeno maslo, sladkor in jajce. Maslo lahko stopite v mikrovalovni pečici, ali pa v kozici na štedilniku.

cokoladna-poslastica-1

V drugo skledo, skupaj, s pomočjo cedila presejemo moko, kakav in sodo.

cokoladna-poslastica-2

Nato maso iz masla, jajca in sladkorja dodamo presejanim sestavinam. V skledo dodamo še pinjenec in mleko, ter z metlico vse skupaj dobro premešamo.

cokoladna-poslastica-4

Pinjenec si lahko pripravite sami, tako, da mleku dodate 2 žlici limoninega soka, premešate, ter počakate par minut, da se mleko nekoliko sesiri.

cokoladna-poslastica-3

Pripravimo pekač, dno mu obložimo s papirjem za peko in robove mu premažemo z maslom. Če uporabljate silikonski pekač, premazovanje robov najbrž ne bo potrebno. Maso zlijemo v pekač.

cokoladna-poslastica-5

Nato pekač postavimo v pečico in poslastico pečemo 25 minut, pri 180°C. Ko je pečena, jo še toplo vzamemo iz pekača, odlupimo ji papir za peko iz spodnje strani, ter jo postavimo na krožnik. Na tanko jo premažemo s poljubnim sladkim namazom, ker je še topla, se bo namaz lepo topil in mazal. Za konec, jo potresemo s čokoladnimi mrvicami.

cokoladna-poslastica-6

 

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor