Čokoladna pita
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladna pita je izjemna sladica, ki vedno očara še tako zahtevne brbončice. Čokolado na takšen ali drugačen način obožujemo vsi, torej si iz nje pripravimo čokoladni pito, katere priprava ni težavna in ne bo vam vzela veliko časa. Poskusite! 🙂

RIMG4710

Čokoladna pita – pripomočki:

  • kuhinjska pečica
  • kuhinjska tehtnica
  • skleda 2x
  • okrogel pekač premera cca. 26 cm
  • žlica
  • vilice
  • mikrovalovna pečica

Čokoladna pita – sestavine:

Testo:

  • 250 g gladke bele moke
  • 50 g sladkorja
  • žlička pecilnega praška
  • ščep soli
  • 2 jajci
  • 50 g sladke smetane

Čokoladni nadev:

  • 100 g sladke smetane
  • 300 g čokolade (bolje je, če je temna)
  • 2 jajci
  • 2 – 3 žlice ruma ali poljubnega likerja

Maslo za namastitev pekača.

Čokoladna pita – postopek:

Najprej pripravimo testo, tako da v skledo denemo vse suhe sestavine, torej moko, pecilni prašek, sladkor in sol, ter dobro premešamo z žlico.

RIMG4686

Nato v skledo dodamo še jajci in smetano, ter vse skupaj zamesimo v gladko testo.

RIMG4687

Testo bo mehko, če bo preveč lepljivo, mu dodamo še malo moke, če pa bo presuho, mu dodamo še kakšno žlico smetane. Testo postavimo nazaj v skledo, kjer naj počiva 20 minut. Vmes prižgemo pečico in jo nastavimo na 180 °C. Med tem pripravimo kremo, tako da, v skledo zlijemo smetano, katero segrejemo skoraj do vrenja. To lahko storimo v mikrovalovni pečici, ali pa kar na štedilniku. Uporabimo ognjevarmo posodo v obeh primerih. V smetano nalomimo čokolado.

RIMG4688

Z žlico ves čas mešamo, dokler se čokolada povsem ne stopi.

RIMG4689

Nato čokoladno zmes pustimo, da se nekoliko ohladi. V skledo dodamo jajci in rum, ter dobro premešamo, da dobimo gladek nadev.

RIMG4691

RIMG4695

Testo po pretečenem času s prsti razporedimo po pekaču, katerega smo predhodno dobro namastili z maslom. Dno testa prepikamo z vilicami.

RIMG4694

Pekač potisnemo v ogreto pečico in testo pečemo 10 minut, pri 180 °C.

RIMG4696

Po pretečenem času, pekač vzamemo iz pečice in nadev zlijemo na testo, razporedimo ga z žlico.

RIMG4697

Temperaturo pečice znižamo na 160 °C. Pekač nato potisnemo nazaj v pečico in pito pečemo še 18 – 20 minut, pri 160 °C.

RIMG4698

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor