Češnjev štrudl na hitro
Print Friendly, PDF & Email

Pri nas doma vedno delamo testo za štrudl sami, tokrat pa sem se odločila, da ga kupim v trgovini in poskusim narediti štrudl iz kupljenega testa. Priznam, ni tako zelo okusen kot domač, ampak sama priprava je pa resnično zelo hitra. Vam je padel sladkor? Ne skrbite, medtem, ko se bo vaša pečica ogrela, bo tudi štrudl pripravljen :).

Češnjev štrudl na hitro

Češnjev štrudl na hitro – pripomočki:

  • velik, globok pekač (najboljše kar tisti, ki pride s pečico)
  • prt
  • žlica
  • vilica
  • skleda

Češnjev štrudl na hitro – sestavine:

  • 600 g skute (lahko tudi več, da bo štrudl res okusen)
  • 500 g vlečenega testa, polnozrnatega
  • 300-500 g češenj
  • 50 g sladkorja
  • vaniljev sladkor v prahu za posip

Češnjev štrudl na hitro-postopek:

Češnje, ki smo jih nabrali lansko leto in jih že razkoščičene shranili v skrinji, odtalimo. V kolikor imate sveže, jih samo razkoščičimo.

Češnjev štrudl na hitro 1

Odlijemo jim sok.

Češnjev štrudl na hitro 2

Skuti, kateri smo dodali  še sladkor, dodamo tudi nekaj žlic češnjevega soka. Dobro premešamo vse skupaj oz. skuto z vilicami dobro pretlačimo. Sladkor dodajamo po žlicah. Le tako bomo videli, če je skuta dovolj sladka …vsak namreč sladka po okusu, enim je pač všeč zelo sladko, spet drugim manj.

Češnjev štrudl na hitro 3

Vzamemo prvo plast testa, ga namažemo z oljem in nanj nadevamo skuto, po vrhu pa posipamo češnje. Vse skupaj zvijemo in polagamo v namaščen pekač. Postopek ponavljamo dokler ne porabimo vseh sestavin. Da nam skute ne zmanjka, jo, preden jo začnemo nanašati, razdelimo na toliko delov, kot imamo listov testa.

Češnjev štrudl na hitro 4

Ko je pekač poln, namastimo z oljem še vse zareze. Vse skupaj pečemo v navadni pečici, segreti na 180 stopinj Celzija. Pečemo 30-40 minut. Z zobotrebcem preverimo, če je pečen.

Češnjev štrudl na hitro 5

Ohlajen češnjev štrudl posujemo z vaniljevem sladkorjem v prahu.

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor