Cake čokoladne lučke
Print Friendly, PDF & Email

Cake čokoladne lučke so v bistvu mini tortice na palčki.  So zelo podobne ali celo iz enakih sestavin kot manjše sestrice cake popsi. Vendar, ker so cake čokoladne lučke večji kos odlične sladice, se zaradi tega okus intenzivneje razvije.

 

Cake čokoladne lučke -pripomočki:

 • silikonski pekač za 8 lučk (lučka mere 4 x 7 cm)
 • 8 lesenih palčk za lučke

Cake čokoladne lučke – sestavine:

Sestavine zadoščajo za 10 lučk, vendar uporabljen je bil pekač za 8 lučk

Testo:

 • 3 jajca
 • 90 g sladkorja
 • 80 g gladke moke
 • 10 g grenkega kakava

In še:

 • 2 žlici ruma
 • 2 žlici lino lade (ali podobno)
 • 5 kapljic pomarančne arome
 • po potrebi še žlica ali dve pomarančnega soka

Čokoladni preliv:

 • 120 g čokoladnih kapljic temne čokolade
 • 120 g čokoladnih kapljic bele čokolade
 • 2 kavni žlički kokosovega masla
 • dekoracija po želji

Cake čokoladne lučke – postopek:

Jajca in sladkor stepemo v kremno zmes. Nato dodamo moko in grenki kakav. Ponovno stepemo in vse sestavine povežemo.

Maso za biskvit prelijemo v pekač, katerega smo obložili s peki papirjem. Uporabljen je bil pekač mere 32 x 19 cm, vendar oblika in velikost pekača nista bistvenega pomena, ker biskvit kasneje nadrobimo. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija, klasične peke, 12 do 15 minut – odvisno od pečice in velikosti pekača. Pazimo, da biskvita ne prepečemo.

Še topel (ne vroč) pečen biskvit nadrobimo. Nadrobljenemu biskvitu dodamo rum, lino lado in aromo pomaranče. Biskvit ročno zgnetemo, povežemo sestavine. Po potrebi dodamo še pomarančni sok. Če bodo cake lučke jedli otroci, lahko rum popolnoma zamenjamo s pomarančnim sokom. Masa mora biti sočna, rahlo lepljiva, vendar ne toliko, da bi bila premehka. V mislih imejmo, da mora biti masa toliko kompaktna in stabilna, da bo lepo stala na palčkah. Če bo premehka, bo biskvit zlezel iz palčke, če bo presuh, se bo pa drobil.

Maso pokrijemo s pvc folijo in jo pustimo pol ure počivati.

Sedaj z maso napolnimo silikonske modelčke za lučke. Maso s pomočjo prstov potlačimo v modelčke in pazimo, da zapolnimo vso prostornino. S pomočjo noža poravnamo in odstranimo odvečno maso biskvita. Nato v odprtino na silikonskem pekaču vstavimo lesene palčke za lučke.

Tako napolnjen silikonski pekač za lučke damo v hladilnik za najmanj 1 uro ali več. Če imate kakšno delo za dalj časa, sedaj lahko to postorite in pozabite na lučke. Jaz sem jih pustila kar čez noč in naslednji dan nadaljevala z delom.

Ohlajene cake čokoladne lučke previdno odstranimo iz pekača. Zaradi upogljivosti in prilagodljivosti silikonskega pekača, bomo lučke z lahkoto odstranili iz pekača.

Čokoladne kapljice za popse stopimo nad vodno kopeljo. Dodamo jim žličko kokosovega masla. Uporabimo ožjo in višjo posodo, ker bomo v stopljeno čokolado morali potopiti celo lučko. Jaz sem uporabili ozek in višji kozarec. Sicer nam bo kar precej čokoladnega obliva ostalo, vendar če ga bomo uporabili manj, ne bomo mogli potopiti cele lučke v stopljeno čokolado.

Oblite lučke s čokolado zapičimo v stiropor in jih tako pustimo, da se čokolada strdi.

Sedaj ves postopek s čokoladnimi kapljicami in obliv lučk ponovimo, vendar tokrat z belo čokolado, tudi tej dodamo žličko kokosovega masla.

Oblite cake čokoladne lučke damo v hladen prostor, da se obliv iz čokolade strdi.

Sedaj lučke samo še dekoriramo. Za dekoracijo se prepustimo domišljiji.

Cake čokoladen lučke so lahko tudi lepo darilo.

Naj vam teknejo.

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.9]

Dodaj odgovor