Čajno pecivo z maskarpone in marmelado
Print Friendly, PDF & Email

Čajno pecivo z maskarpone in marmelado je odlično za vse priložnosti. Lahko krasi slavnostni pogrinjek, je odlična družba ob klepetu s skodelico kave ali čaja in navsezadnje kar tako, za vsak dan. Priprava ni težka in običajno se izdatno nareže. Lahko ga pripravimo že 2 do 3 dni prej oziroma je to celo priporočljivo, kajti vsak naslednji dan so rezine čajnega peciva še boljše.

cajno pecivo z maskarpone in marmelado

Čajno pecivo z maskarpone in marmelado – pripomočki:

 • pekač 34 x 23 cm (lahko je še kakšen cm večji)
Opomba
Če se odločimo za manjši pekač, bomo dobili višji biskvit in zato biskvit prerežemo na dve plasti – tako kot za torto.

Čajno pecivo z maskarpone in marmelado – sestavine:

Biskvit:

 • 3 cela jajca
 • 150 g sladkorja
 • 8 g vaniljevega sladkorja
 • 240 g navadnega jogurta
 • 80 ml olja
 • 200 g namenske moke za pecivo
 • 50 g škorba (Gustin)
 • 9 g pecilni prašek

Premaz iz maskarpone sira:

 • 170 g maskarpone sira

Premaz iz marmelade:

 • 80 g marmelade (priporočam marelično)

Uporabite gosto, stabilno marmelado.

In še:

 • sladkor v prahu za posip (ni obvezno)

Čajno pecivo z maskarpone in marmelado – postopek:

Jajca, sladkor in vaniljev sladkor z električnim stepalnikom stepamo tako dolgo, da dobimo jajčno kremno zmes.

cajno pecivo z maskarpone in marmelado

Nato dodamo mokre sestavine in sicer najprej 240 g jogurta in nato prilijemo še 80 ml olja. Med dodajanjem mokrih sestavine zraven zmes ves čas mešamo.

cajno pecivo z maskarpone in marmeladoNa koncu primešamo še moko, kateri smo dodali škrob in pecilni prašek. Moko vmešamo postopoma in zraven ves čas mešamo na nizki hitrosti stepalnika.

cajno pecivo z maskarpone in marmelado

Pekač obložimo s peki papirjem in nanj prelijemo zmes za biskvit in jo enakomerno poravnamo po celotni površini pekača. Zmes bo precej redka.

Biskvitno testo pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija, klasične peke, 30 minut oz. odvisno od pečice. Biskvit se mora zlato obarvati. Morda bo med peko na sredini rahlo narastel, vendar kasneje, ko ga vzamemo iz pečice in ko se ohlaja, tisti morebitni narastli del pade dol in se povsem poravna.

cajno pecivo z maskarpone in marmelado

Ko se je biskvit ohladil, ga prerežemo na pol, na dve polovici. Če bomo uporabili manjši pekač, bomo dobili višji biskvit in v tem primeru biskvit prerežete na dva dela – tako kot za torte.

cajno pecivo z maskarpone in marmelado

Polovico biskvita obrnemo tako, da bo tisti del, ki je bil v pekaču na dnu, sedaj na vrhu. Preko z nožem za premaze čimbolj enakomerno premažemo maskarpone.

cajno pecivo z maskarpone in marmelado

Čez maskarpone sir premažemo marmelado. Priporočam marelično, vendar izbira je prosta. Uporabiti je potrebno gosto, stabilno marmelado. V mojem primeru sem uporabila gosto marmelado, vendar sem jo premešala, tako da je postala bolj tekoča, pa še s količino sem pretiravala. Izkazalo se je, da to ni bila dobra poteza, namreč kasneje mi je na določenih mestih marmelada hotela steči. Gosto marmelado z nožem enakomerno, v tankem sloju premažemo čez maskarpone.

cajno pecivo z maskarpone in marmelado

Čez oba premaza sedaj položimo drugo polovico testa in sicer tako, da zgornji pečen biskvit, je tudi sedaj zgornji. Pripravljeno čajno pecivo z maskarpone in marmelado damo na hladno čez noč ali še bolje za dan, dva ali tri, namreč pecivo je vsak naslednji dan še boljše.

cajno pecivo z maskarpone in marmelado

Čajno pecivo z maskarpone in marmelado pred postrežbo po vrhu posujemo s sladkorjem v prahu in narežemo na rezine.

Naj vam tekne!

cajno pecivo z maskarpone in marmelado

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor