Browniji z banano in kokosom (božični)
Print Friendly, PDF & Email

Browniji (rjavčki) z banano in kokosom so sočno in rahlo pecivo. Božični – zaradi njihove oblike in okrasitve, ki spominja na božično smrečico, sicer pa jih v drugih oblikah lahko pripravimo skozi celo leto.

browniji-z-banano-in-kokosom-bozicni

Browniji z banano in kokosom – pripomočki:

  • 3 posode
  • električni mešalnik
  • kuhinjska tehtnica
  • vilice
  • pekač
  • peki papir
  • nož

Browniji z banano in kokosom – sestavine:

  • 130 g masla
  • 1 zrela banana
  • 2 jajci
  • 60 g sladkorja
  • vanilijev sladkor
  • 150 g jedilne čokolade
  • pol pecilnega praška
  • 80 g moke
  • 80 g kokosa

Za dekoracijo:

  • 50 g bele čokolade (kuverture)
  • jedilne perlice

Browniji z banano in kokosom – postopek:

Pekač obložimo s peki papirjem Pečico segrejemo na 180 °C. Čokolado stopimo nad paro.

Banano olupimo in jo z vilicami pretlačimo. Z električnim mešalnikom zmešamo banano in na koščke narezano maslo. Dodamo sladkor in 2 rumenjaka in še enkrat premešamo.

browniji-z-banano-in-kokosom-bozicni-1

Dodamo še čokolado in še enkrat premešamo. V drugi posodi zmešamo kokos, moko in pecilni prašek. V tretji posodi pa iz 2 beljakov stepemo sneg. Nato damo v maso z banano najprej mešanico s kokosom in nato v maso previdno vmešamo še sneg. Maso razporedimo po pekaču.

browniji-z-banano-in-kokosom-bozicni-2

Brownije pečemo približno 20 minut na 180 °C. Z zobotrebcem preverimo, če je pecivo pečeno in po potrebi čas pečenja malo podaljšamo.

Ko je pecivo ohlajeno, ga narežemo na trikotnike. Belo čokolado stopimo nad paro in jo nadevamo v plastično vrečko. Vrečki odrežemo rob in z belo čokolado okrasimo brownije. Po njih potresemo še perlice.

browniji-z-banano-in-kokosom-bozicni-3

Počakamo, da se čokolado strdi in že se lahko začnemo sladkati!

browniji-z-banano-in-kokosom-bozicni

 

Veliko užitkov pri ustvarjanju!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor