Browniji z banano in kokosom (božični)
Browniji (rjavčki) z banano in kokosom so sočno in rahlo pecivo. Božični – zaradi njihove oblike in okrasitve, ki spominja na božično smrečico, sicer pa jih v drugih oblikah lahko pripravimo skozi celo leto.
Browniji z banano in kokosom – pripomočki:
- 3 posode
- električni mešalnik
- kuhinjska tehtnica
- vilice
- pekač
- peki papir
- nož
Browniji z banano in kokosom – sestavine:
- 130 g masla
- 1 zrela banana
- 2 jajci
- 60 g sladkorja
- vanilijev sladkor
- 150 g jedilne čokolade
- pol pecilnega praška
- 80 g moke
- 80 g kokosa
Za dekoracijo:
- 50 g bele čokolade (kuverture)
- jedilne perlice
Browniji z banano in kokosom – postopek:
Pekač obložimo s peki papirjem Pečico segrejemo na 180 °C. Čokolado stopimo nad paro.
Banano olupimo in jo z vilicami pretlačimo. Z električnim mešalnikom zmešamo banano in na koščke narezano maslo. Dodamo sladkor in 2 rumenjaka in še enkrat premešamo.
Dodamo še čokolado in še enkrat premešamo. V drugi posodi zmešamo kokos, moko in pecilni prašek. V tretji posodi pa iz 2 beljakov stepemo sneg. Nato damo v maso z banano najprej mešanico s kokosom in nato v maso previdno vmešamo še sneg. Maso razporedimo po pekaču.
Brownije pečemo približno 20 minut na 180 °C. Z zobotrebcem preverimo, če je pecivo pečeno in po potrebi čas pečenja malo podaljšamo.
Ko je pecivo ohlajeno, ga narežemo na trikotnike. Belo čokolado stopimo nad paro in jo nadevamo v plastično vrečko. Vrečki odrežemo rob in z belo čokolado okrasimo brownije. Po njih potresemo še perlice.
Počakamo, da se čokolado strdi in že se lahko začnemo sladkati!
Veliko užitkov pri ustvarjanju!