Browniji s češnjami
Print Friendly, PDF & Email

Browniji s češnjami so odlično pecivo; rahlo in sočno. Primerni so za vse priložnosti. Priprava je preprosta.

browniji-s-cesnjami-6

Browniji s češnjami – pripomočki:

  • 2 srednje velika pekača
  • peki papir
  • električni mešalnik
  • 3 posode
  • lonec in lonček, kjer bomo stopili čokolado
  • žlica

Browniji s češnjami – sestavine:

  • 250 g masla
  • 300 g jedilne čoolade
  • 150 g sladkorja
  • vanilijev sladkor
  • 8 jajc
  • 150 g zmletih mandljev ali orehov
  • 150 g moke
  • pol pecilnega praška
  • približno 350 g češenj ali višenj (svežih ali vloženih)

Iz navedenih sestavin dobimo za 2 pekača brownijev. Po želji lahko uporabite le polovično maso.

Browniji s češnjami – postopek:

Pečico segrejemo na 180°C. Oba pekača obložimo s peki papirjem. Čokolado stopimo nad paro in jo damo na stran.

browniji-s-cesnjami-2

Češnje odcedimo in po potrebi razkoščičimo. Ločimo beljake in rumenjake. Beljake stepemo v sneg. V drugi posodi penasto vmešamo maslo, sladkor, vanilijev sladkor in rumenjake. V tretji posodi pa zmešamo moko, mandlje oz. orehe in pecilni prašek.

browniji-s-cesnjami-8

V posodo z maslom dodamo stopljeno čokolado in maso premešamo. Dodamo še suhe sestavine (moko, orehe in pecilni prašek) in mešamo na nizki hitrosti. Dodamo še sneg in še enkrat le na kratko premešamo. Maso vlijemo v oba pekača. Po vrhu pa potresemo češnje.

browniji-s-cesnjami-4

Pečemo 35 minut na 180°C. Z zobotrebcem preverimo, če so browniji že pečeni in po potrebi podaljšamo čas pečenja.

browniji-s-cesnjami-5

Počakamo, da se pecivo ohladi in ga nato narežemo na majhne kocke.

browniji-s-cesnjami-7

 

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor