Brownieji z rdečo peso
Print Friendly, PDF & Email

Rdeča pesa v brownieju morda zveni nenavadno, a ni nič manj kot korenje ali bučke v torti. Dobimo pa odlične brownieje, ki so kot droga, ne moreš jih nehati jesti dokler jih ni več. Brownieji z rdečo peso so zelo sočni, mehki in bogati. Rdeče pese sploh ne čutimo in v ustih se ti brownieji kar topijo.

brownieji z rdečo peso_17

Pripomočki za brownieje z rdečo peso

  • večja skleda, stepalo in metlica
  • multipraktik (ali palični mešalnik)
  • 2 manjši kozici
  • pekač 20 cm x 25 cm
  • peki papir
  • pečica

Sestavine za brownieje z rdečo peso

  • 275 g rdeče pese (očiščene)
  • 250 g masla
  • 250 g sladkorja
  • 250 g temne čokolade
  • 3 jajca
  • 75 g gladke moke
  • 50 g kakava v prahu
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • ščepec soli

Postopek za brownieje z rdečo peso

Najprej pripravimo rdečo peso, se pravi, da jo moramo skuhati. Pred kuhanjem rdečo peso operemo. Operemo jih kar z rokami, ne z gobico, saj bi z njo poškodovali lupino in tako izgubili hranilne snovi rdeče pese. Rdečo peso damo v mrzlo vodo in zavremo. Vreti mora od 30 do 60 minut, odvisno od velikosti. Ko lahko lupino odstranimo s prsti je rdeča pesa kuhana.  Rdečo peso olupimo, dobiti moramo 275 g očiščene pese. Lahko jo pa v trgovini že pripravljeno kupimo in se komaj tu lotimo recepta.

brownieji z rdečo peso

Nasvet
Pri delu z rdečo peso si nataknite rokavice, če nočete vijoličastih prstov.

Na »bagno-mariji« oziroma vodni sopari stalimo temno čokolado in jo pustimo, da se malo ohladi.

brownieji z rdečo peso_3

Iz rdeče pese bomo pripravili čudovit vijolični pire, zato jo razkosamo in damo v multipraktik. Dobljeni rdeče pesin pire odložimo za kasneje in pripravimo zmes za brownieje.

brownieji z rdečo peso_1

Maslo naj bo zmehčano na sobni temperaturi. V skledo damo zmehčano maslo in sladkor ter ju dobro premešamo, da bo zmes mehka.

brownieji z rdečo peso_5

Mehka maslena zmes je pripravljena za jajca. Jajca dodamo postopoma, eno po eno.

brownieji z rdečo peso_7

Ko zmes postane gladka in kremasta, lahko dodamo naslednje jajce.

brownieji z rdečo peso_8

Zdaj je čas, da dobljeni zmesi primešamo rdečo peso, ki smo jo spremenili v pire.

brownieji z rdečo peso_9

Dodamo še staljeno čokolado in tako dobimo zmes neverjetne bordo barve, ki omamno diši.

brownieji z rdečo peso_10

Čas je za moko, kakav in pecilni prašek, ki jih presejemo kar na dobljeno zmes ter vse sestavine dobro premešamo.

brownieji z rdečo peso_12

Zmes za brownieje vlijemo v pekač, ki smo ga oblekli z peki papirjem.

brownieji z rdečo peso_14

V predhodno ogreto pečico, na 180 stopinj Celzija, postavimo pekač za 30 minut. Zmes se bo v pekaču dvignila in potem uplahnila, zato bo tekstura browniejev gosta in mehka.

brownieji z rdečo peso_15

Pečene brownieje z rdečo peso pustimo, da se v pekaču popolnoma ohladijo, nato jih razrežemo in postrežemo.

brownieji z rdečo peso_16

Brownieji z rdečo peso so lahko prava poslastica za naše male levčke.

brownieji z rdečo peso_17

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor