Brezglutenski ingverjevi piškoti
Mmmm … ni lepšega vonja iz pečice, kot pa vonj po domačih piškotih. Kateri se nas še posebno dotakne v hladnih prazničnih dneh. Domači piškoti nas res prevzamejo z občutkom topline in si jih lahko privoščimo za posladek ali pa jih podarimo, kot lepo darilo. Takšnega darila, bodo še posebno veseli ljudje s celiakijo, zato bodo ti brezglutenski ingverjevi piškoti odlična izbira in tudi sebi bomo privarčevali kakšen evro v denarnici.
Brezglutenski ingverjevi piškoti – pripomočki:
- posoda
- pekač ( po želji)
- valjar
- modelčki za piškote
- peki papir
- pečica
Brezglutenski ingverjevi piškoti – sestavine:
2 jajci
- 1/4 lončka mandljevega masla (lahko tudi arašidovega)
- 1/3 lončka kokosovega sladkorja
- 1/4 lončka kokosovega masla
- 3/4 žličke ingverja v prahu
- 1/2 žličke cimeta
- ščep soli
- 1/2 žličke soda bikarbone
- cca. 2 lončka brezglutenske moke Schar – mix C
Brezglutenski ingverjevi piškoti – postopek:
V posodo vbijemo dve jajci in ju zmešamo z ročnim mešalnikom. Na to počasi dodajamo stopljeno kokosovo maslo, mandljevo maslo, kokosov sladkor, sol, začimbe, soda bikarbono in vse skupaj počasi premešamo. Počasi začnemo dodajati moko in mešamo z leseno kuhalnico, dokler se ne naredi testo.
Testo se mora oblikovati v lepo kepo, vendar ne sme biti preveč suho (količina moke se doda med 1,5 do 2 lončka).
Testo pokrijemo in ga pustimo počivati vsaj eno uro ali pa kar čez noč. Pečico ogrejemo na 180°C (ventilacijska pečica). Testo položimo na zaščiteno pomokano površino in ga razvaljamo med dvema pek papirjema.
Potem pa lahko začnemo z izrezovanjem različnih oblik in piškote prestavimo na pekač obložen s peki papirjem. Pekač položimo v pečico in pečemo 8-10 minut.
Ko so piškoti pečeni, jih iz pekača prestavimo v posodo ali na krožnik, da se malo ohladijo. Kasneje pa uživamo v njihovem okusu.
Prijetno sladkanje vam želim.