Breskovo pecivo
Breskovo pecivo je tako enostavno, da enostavnejše sploh ne bi moglo biti. Pripravimo ga na hitro iz osnovnih sestavin, katere ponavadi imamo doma, zato je primerno za popoldansko sladico ali pa, ko dobimo nenapovedane goste. Namesto breskev lahko uporabimo katerokoli drugo sadje, za še lepši videz in okus pa lahko dodamo še npr. stepeno sladko smetano ali kakšen sladki preliv.
Breskovo pecivo – pripomočki
- posoda za mešanje
- mešalnik
- tehtnica
- pekač za pite (premer 30 cm)
- nož
- pečica (navadna)
Breskovo pecivo – sestavine
- 2 jajci
- 150 g kristalnega sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 0,6 dcl rastlinskega olja
- 150 g grškega (ali navadnega) jogurta
- 200 g mehke moke
- 1/2 zavojčka pecilnega praška
- breskve iz kompota (pločevinka – 820 g)
Za posip
- sladkor v prahu
Breskovo pecivo – postopek
Najprej penasto zmešamo jajca, sladkor in vanilijev sladkor.
Nato dodamo olje, jogurt in na koncu moko s pecilnim praškom.
Gosto maso vlijemo v namaščen in pomokan pekač in poravnamo. Breskve, katere smo narezali na krhlje, porazdelimo po masi in jih narahlo malo potisnemo v maso.
S krhlji obložimo celotno površino mase.
Pekač postavimo v vnaprej ogreto pečico na 180 stopinj Celzija in pečemo 25 – do 30 minut, da se površina lepo obarva.
Po želji posujemo s sladkorjem v prahu, prelijemo s sladkim prelivom, … ali pa tudi ne. Malo pustimo, da se ohladi in razrežemo. Pecivo je zelo dobro, ko še ni čisto ohlajeno. Prijetno sladkanje!