Breskovo pecivo
Print Friendly, PDF & Email

Breskovo pecivo je tako enostavno, da enostavnejše sploh ne bi moglo biti. Pripravimo ga na hitro iz osnovnih sestavin, katere ponavadi imamo doma, zato je primerno za popoldansko sladico ali pa, ko dobimo nenapovedane goste. Namesto breskev lahko uporabimo katerokoli drugo sadje, za še lepši videz in okus pa lahko dodamo še npr. stepeno sladko smetano ali kakšen sladki preliv. breskovo pecivo

Breskovo pecivo – pripomočki

  • posoda za mešanje
  • mešalnik
  • tehtnica
  • pekač za pite (premer 30 cm)
  • nož
  • pečica (navadna)

Breskovo pecivo – sestavine

  • 2 jajci
  • 150 g kristalnega sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 0,6 dcl rastlinskega olja
  • 150 g grškega (ali navadnega) jogurta
  • 200 g mehke moke
  • 1/2 zavojčka pecilnega praška
  • breskve iz kompota (pločevinka – 820 g)

Za posip

  • sladkor v prahu

Breskovo pecivo – postopek

Najprej penasto zmešamo jajca, sladkor in vanilijev sladkor.

breskovo pecivo

Nato dodamo olje, jogurt in na koncu moko s pecilnim praškom.

breskovo pecivo

Gosto maso vlijemo v namaščen in pomokan pekač in poravnamo. Breskve, katere smo narezali na krhlje, porazdelimo po masi in jih narahlo malo potisnemo v maso.

breskovo pecivo

S krhlji obložimo celotno površino mase.

Breskovo pecivo

Pekač postavimo v vnaprej ogreto pečico na 180 stopinj Celzija in pečemo 25 – do 30 minut, da se površina lepo obarva.

breskovo pecivo

Po želji posujemo s sladkorjem v prahu, prelijemo s sladkim prelivom, … ali pa tudi ne. Malo pustimo, da se ohladi in razrežemo. Pecivo je zelo dobro, ko še ni čisto ohlajeno. Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 74 Povprečno: 4.4]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor