Breskove košarice iz listnatega testa
Print Friendly, PDF & Email

Košarice iz listnatega testa, polnjene s slastnimi in sočnimi breskvami so preprosta in hitro pripravljena sladica. Breskve lahko nadomestimo tudi s kakšnim drugim sadjem (jabolka, hruške, marelice, …).

breskove košarice iz listnatega testa

Breskove košarice iz listnatega testa – pripomočki:

  • nož
  • kuhinjska tehtnica
  • metlica za mešanje
  • električni mešalnik
  • valjar
  • čopič za premaz testa z jajcem
  • pekač za muffine
  • električna pečica

Breskove košarice iz listnatega testa – sestavine:

Za 6 košaric potrebujemo:

  • 150 g listnatega testa
  • 1 breskev
  • malo limoninega soka
  • 50 g mletih orehov
  • 1 jajce
  • 2 mali žlički sladkorja
  • 1 jajce
  • moka za posip delovne površine
  • maslo za namastitev pekača

Breskove košarice iz listnatega testa – postopek:

Breskev narežemo na krhlje in jih pokapljamo z limoninim sokom.

breskove košarice iz listnatega testa 1

Ubijemo jajce in ločimo rumenjak od beljaka.

breskove košarice iz listnatega testa 2

Beljaku dodamo sladkor in ga z električnim mešalnikom stepemo v sneg. Nato počasi z metlico vmešamo še mlete orehe.

breskove košarice iz listnatega testa 3

Moko potresemo po delovni površini in na njej razvaljamo listnato testo.

breskove košarice iz listnatega testa 4

Testo razrežemo na 6 kvadratkov (približno 10×10 cm).

breskove košarice iz listnatega testa 5

Kvadratke premažemo z rumenjakom.

breskove košarice iz listnatega testa 6

Pekač za muffine namastimo z maslom. Kvadratke listnatega testa polagamo v pekač in oblikujemo košarice.

breskove košarice iz listnatega testa 7

Na dno vsake košarice položimo po dva krhlja breskve.

breskove košarice iz listnatega testa 8

Na breskve nanesemo še zmes iz beljaka in orehov. V vsako košarico po eno žlico, toliko da porabimo vso zmes. Robove listnatega testa zavihamo na vrhu in jih premažemo s preostalim rumenjakom.

breskove košarice iz listnatega testa 9

Košarice so tako pripravljene na peko. Položimo jih v ogreto pečico. Pečemo jih na 180 stopinjah Celzija, 25 minut.

Veselo sladkanje vam želim!

 

 

 

 

 

 

 

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor