Biskvit za torto, ki vedno uspe
Print Friendly, PDF & Email

Pogoj za dobro torto je dober biskvit. Nekateri so trdi, drugi suhi, tretji prenizki, najpogosteje pa se zgodi, da biskvit v pečici kar “pade dol” in takrat nam pade tudi motivacija za nadaljnjo peko. Če se vam to dogaja, se vam odslej več ne bo, če boste delali biskvit za torto, ki vedno uspe. Tak biskvit je visok, v pečici ne “pade”, je mehak, lepo ga razpolovimo in dobimo okusno ter visoko torto z vsaj štirimi sloji.

Biskvit za torto, ki vedno uspe

Pripomočki za pripravo biskvita za torto:

  • dve posodi
  • električni mešalnik
  • kuhalnica
  • okrogel pekač za torto (premer 26 cm)
  • papir za peko
  • električna pečica

Biskvit za torto – sestavine:

  • 8 jajc
  • 1 vaniljev sladkor
  • 10 jušnih žlic sladkorja
  • 10 jušnih žlic bele gladke pšenične moke
  • 1 jušna žlica olja
  • 1 prašek za pecivo
  • 6 žlic vode

Postopek priprave biskvita za torto:

Beljake ločimo od rumenjakov in jih posebej stepemo.

Biskvit za torto, ki vedno uspe

Rumenjake penasto umešamo, vanje dodamo sladkor in vaniljev sladkor in še malo mešamo.

Biskvit za torto, ki vedno uspe

Nato v rumenjake postopoma dodajamo vodo in mešamo. Postopoma dodamo še moko in prašek za pecivo. Na koncu na rahlo vmešamo sneg beljakov, a nikakor z električnim mešalnikom, najraje s kuhalnico. Pekač namastimo in obložimo s papirjem za peko.

Biskvit za torto, ki vedno uspe

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Vanjo postavimo model z biskvitom in ga pečemo okoli 40 minut oz. dokler ne dobi zlate barve.

Biskvit za torto, ki vedno uspe

Biskvit ohladimo, nato ga narežemo na pol (ali na tretjine).

Biskvit za torto, ki vedno uspe

Vsako polovico lahko namočimo s tekočino po želji (jaz navadno z mlekom in rumom), premažemo z marmelado itd.

Biskvit za torto, ki vedno uspe

Od tu naprej dela vsak po svoje. Na vsak plast po želji namažemo kremo in po slojih gradimo torto.

Biskvit za torto, ki vedno uspe

Torto na koncu premažemo z zunanjim slojem in po želji okrasimo. Torta je pripravljena.

Biskvit za torto, ki vedno uspe

Ob prerezu torte je videti vse njene sloje – najprej biskvit, potem prva krema, nato spet biskvit, ki mu sledi druga krema, na koncu pa še zadnji premaz.

Biskvit za torto, ki vedno uspe

Ocena:
Skupaj: 41 Povprečno: 4.5]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor