Biskvit z gozdnimi sadeži
Super dober in osvežujoč biskvit z gozdnimi sadeži popestri vsak dan. Dodajte svoje najljubše sadeže in uživajte.
Biskvit z gozdnimi sadeži – pripomočki:
- 2 posodi
- mešalnik
- metlica
- merilna posoda
- tehtnica
Biskvit z gozdnimi sadeži – sestavine:
- 4 jajca
- 150 g sladkorja
- 2 vaniljeva sladkorja
- 1 dl mlačne vode
- 1 dl olja
- 200 g moke
- 1 pecilni prašek
- cca. 300 g gozdnih sadežev
Za mazanje pekača:
- maslo
- drobtine
Pečemo na 180°, 25 minut.
Biskvit z gozdnimi sadeži – postopek:
Najprej pripravimo gozdne sadeže, jih odmrznemo, če smo jih imeli v skrinji ali operemo, če smo jih ravnokar nabrali.To naredimo zato, da od njih odteče odvečna voda, drugače se prehitro potopijo v biskvit, in na koncu imamo potem vse na dnu, česar ne želimo :).
Nato si pripravimo obe posodi v eno damo beljake v drugo pa rumenjake. Beljake stepemo v trdi sneg, rumenjakom pa dodamo sladkor in vanilijev sladkor ter jih penasto vmešamo (to pomeni, da moramo dobiti svetlo rumeno/oranžno barvo, rumenjaki in sladkor pa so lepo povezani v enotno maso).
Rumenjakom in sladkorju nato dodamo vodo in olje, zmešamo v tekočo maso, dodamo še moko in pecilni prašek in ponovno zmešamo.
Masi dodamo še beljakov sneg, ki ga nežno vmešamo z metlico (na roke!).
Tako pripravljeno maso vlijemo v namaščen pekač in po vrhu posujemo z gozdnimi sadeži (trenutno sem imela na zalogi samo jagode in maline, lahko dodate tudi borovnice ali robide, lahko pa dodate tudi samo eno vrsto sadja).
Pekač potisnemo v ogreto pečico in čakamo, da se biskvit zapeče na zlato rumeno barvo. Ko je naš biskvit z gozdnimi sadeži pečen, počakamo, da se vsaj malce ohladi (če ga bomo rezali vročega nam bo razpadel – to vsaj pomeni, da je super rahel in ko bo hladen bo odličen). Narežemo, postrežemo in uživamo.
Dober tek!