Biskvit z gozdnimi sadeži
Print Friendly, PDF & Email

Super dober in osvežujoč biskvit z gozdnimi sadeži popestri vsak dan. Dodajte svoje najljubše sadeže in uživajte.

Biskvit-z-gozdnimi-sadeži-11

Biskvit-z-gozdnimi-sadezi-1Biskvit z gozdnimi sadeži – pripomočki:

  • 2 posodi
  • mešalnik
  • metlica
  • merilna posoda
  • tehtnica

Biskvit z gozdnimi sadeži – sestavine:

  • Biskvit-z-gozdnimi-sadezi-24 jajca
  • 150 g sladkorja
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 1 dl mlačne vode
  • 1 dl olja
  • 200 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • cca. 300 g gozdnih sadežev
Za mazanje pekača:
  • maslo
  • drobtine

Pečemo na 180°, 25 minut.

Biskvit z gozdnimi sadeži – postopek:

Najprej pripravimo gozdne sadeže, jih odmrznemo, če smo jih imeli v skrinji ali operemo, če smo jih ravnokar nabrali.To naredimo zato, da od njih odteče odvečna voda, drugače se prehitro potopijo v biskvit, in na koncu imamo potem vse na dnu, česar ne želimo :).

Nato si pripravimo obe posodi v eno damo beljake v drugo pa rumenjake. Beljake stepemo v trdi sneg, rumenjakom pa dodamo sladkor in vanilijev sladkor ter jih penasto vmešamo (to pomeni, da moramo dobiti svetlo rumeno/oranžno barvo, rumenjaki in sladkor pa so lepo povezani v enotno maso).

Biskvit-z-gozdnimi-sadezi-4

Biskvit-z-gozdnimi-sadezi-3

Rumenjakom in sladkorju nato dodamo vodo in olje, zmešamo v tekočo maso, dodamo še moko in pecilni prašek in ponovno zmešamo.

Biskvit-z-gozdnimi-sadezi-5

Biskvit-z-gozdnimi-sadezi-6

Masi dodamo še beljakov sneg, ki ga nežno vmešamo z metlico (na roke!).

Sneg obvezno vmešamo ročno!
Sneg obvezno vmešamo ročno!

Tako pripravljeno maso vlijemo v namaščen pekač in po vrhu posujemo z gozdnimi sadeži (trenutno sem imela na zalogi samo jagode in maline, lahko dodate tudi borovnice ali robide, lahko pa dodate tudi samo eno vrsto sadja).

Biskvit-z-gozdnimi-sadeži-10

Pekač potisnemo v ogreto pečico in čakamo, da se biskvit zapeče na zlato rumeno barvo. Ko je naš biskvit z gozdnimi sadeži pečen, počakamo, da se vsaj malce ohladi (če ga bomo rezali vročega nam bo razpadel – to vsaj pomeni, da je super rahel in ko bo hladen bo odličen). Narežemo, postrežemo in uživamo.

Dober tek!

 

Ocena:
Skupaj: 19 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor