Bananini mafini z Nutello in kokosom
Print Friendly, PDF & Email

Bananini mafini z Nutello in kokosom presenetijo s svojim bananinim okusom s pridihom kokosa, v sredini pa Nutella le še pripomore k odlični kombinaciji vseh sestavin. Peka mafinov nasploh ne zahteva veliko časa niti pekovskega znanja, zato je primerna tudi za vse začetnike. Ta recept je dobrodošel, kadar nam ostanejo preveč zrele banane in jih tako koristno porabimo, pecivo pa naredijo sočno in aromatično.

Bananini mafini z Nutello in kokosom

Bananini mafini z Nutello in kokosom – pripomočki:

  • model za peko mafinov – 12 kosov
  • mešalnik
  • žlica
  • tehtnica
  • pečica – ventilacijska
  • vilice ali tlačilka za banane
  • 2 posodi za mešanje
  • 12 papirnatih košaric za mafine
  • majhna čajna žlička

Bananini mafini z Nutello in kokosom – sestavine

Za 12 mafinov

  • 2 jajci
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 80 g zmehčanega masla
  • 1 zavojček vaniljevega sladkorja (10 g)
  • 3 srednje velike banane
  • 200 g bele mehke moke
  • 60 g kokosove moke
  • 1 zavojček pecilnega praška (13 g)
  • 6 žličk Nutelle

Bananini mafini z Nutello in kokosom – postopek

Pri pripravi mase za mafini vedno zmešamo skupaj mokre sestavine in posebej suhe sestavine. Tako najprej zmešamo jajca, sladkor, vaniljev sladkor in zmehčano maslo. Nato v to maso dodamo zmečkane banane.

Bananini mafini z Nutello in kokosom

Suhe sestavine: moko, kokosovo moko in pecilni prašek zmešamo v drugi posodi in jih počasi vmešamo v posodo, v kateri smo zmešali mokre sestavine.

Bananini mafini z Nutello in kokosom

Tako dobljeno maso porazdelimo v model za peko mafinov, katerega smo obložili s papirnatimi košaricami. Vsako košarico napolnimo najprej do 1/3, nato damo na sredino polovico žličke Nutelle in prekrijemo s preostalo maso.

Bananini mafini z Nutello in kokosom

Pekač položimo v vnaprej ogreto pečico (ventilacijsko) na 170 °C in pri tej temperaturi pečemo 25 do 30 minut, oz. do željene obarvanosti mafinov.

Bananini mafini z Nutello in kokosom

Ko so mafini pečeni, jih vzamemo iz pečice in pustimo nekaj minut v pekaču, da se malo ohladijo. Nato jih poberemo na pladenj, po želji posujemo z mletim sladkorjem (ali okrasimo po svojem okusu) in postrežemo.

Bananini mafini z Nutello in kokosom

Prijetno sladkanje!

Bananini mafini z Nutello in kokosom

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor