Bananini mafini s čokoladno marelico
Ko vidim pred seboj preproste zlato-rumene mafine, se vedno vprašam, le kaj skrivajo v svoji sredici. Tokratni bananini mafini presenečenja skrivajo v sebi sočno marelico napolnjeno s čokoladnim nadevom. Nekaj enostavnega, a zelo okusnega.
Pripomočki za pripravo – bananini mafini:
- model za mafine
- 1 večja posoda
- 1 manjša posoda
- merilni lonček
- vilice
- 1 žlica
- kuhalnica
- pečica
Sestavine za pripravo – bananini mafini:
- 280 g bele moke
- 3 čajne žličke pecilnega praška
- ščepec soli
- 100 g sladkorja
- 2 jajci
- 150 ml pinjenca ali mleka
- 90 g masla
- 1-2 banani
- 12 suhih marelic
- čokoladni namaz
Navodila za pripravo – bananini mafini:
Bananine mafine pripravimo tako, da najprej v vdolbine pekača postavimo papirnate modelčke. Nato vklopimo pečico, da se ogreje na 200°C. Za tem v posodi nad ognjem razpustimo maslo in pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo. V večjo posodo presejemo moko, dodamo sol, pecilni prašek in sladkor. Vse skupaj premešamo.
V drugi posodi zmečkamo z vilicami banano, prelijemo pinjenec, razpuščeno maslo in dodamo razžvrkljana jajca.
Tekoče sestavine prelijemo med suhe sestavine in vse skupaj na hitro dobro premešamo.
Nato si pripravimo suhe marelice, ki jih na enem delu razpolovimo in napolnimo s čokoladnim namazom.
V vsako vdolbino na pekaču nato dodamo najprej eno žlico testa in nato marelico s čokoladnim namazom. Povrhu marelice nanesemo še eno žlico testa.
Pekač postavimo v predhodno ogreto pečico in pečemo okoli 20 minut, da dobijo mafini lepo zlato rumeno barvo. Ko so mafini pečeni, jih pustimo še nekaj časa v pekaču, da se ohladijo. Dober tek!