Najboljše maslo – arašidovo maslo
Čeprav je arašidovo maslo dobro poznano in že skoraj opevano v ameriških filmih, je pri nas še marsikomu okus arašidovega masla neznan. Ko sem ga prvič okusila, me je okus močno presenetil, kajti pričakovala sem okus podoben snickers čokoladici, nekaj sladkega, v bistvu pa je nekaj čisto drugega. Takrat me je eksplozija okusa tako očarala, da sem se odločila, da ga poskusim narediti sama. Ko sem brskala za recepti, sem bila še bolj navdušena, kajti ugotovila sem, da je izdelava arašidovega masla tako enostavno, da bolj ne more biti.
Arašidovo maslo – pripomočki:
- tehnica
- lopatica
- seklajlnik
- žlica
- kozarec
- skodela
Arašidovo maslo – sestavine:
- 500 g slanih, praženih arašidov
- 2 žlici medu
- 1 žlica arašidovega olja
Arašidovo maslo – postopek izdelave:
Odtehtamo 500 g slanih, praženih arašidov. Lahko se odločite tudi za različico neslanih, nepraženih arašidov – v tem primeru jih predhodno v pečici popražite in nato pri seklanju dodate nekaj soli.
Vsebino arašidov presipamo v blender sekljalnika, dodamo med, olje in vklopimo sekljalnik. Če se nam mleti arašidi zalepijo ob rob blenderja, jih z lopatico večkrat postrgamo.
Arašidovo maslo lahko zmeljemo v popolnoma gladko maslo ali v chruncy maslo. Nam je bolj všeč chruncy, zato pred mletjem odvzamem pest arašidov. Maslo najprej zmeljem v popolnoma gladko maslo
Nato v gladko maslo dodam prej odvzeto pest arašidov in na hitro še malo zmeljem, tako dosežem učinek chruncy masla.
Maslo napolnim v kozarček in ga hranim v hladilniku.
naj vam tekne!