Angelske solze na oblakih
Print Friendly, PDF & Email

Pecivo ima na dnu krhko testo, katerega prekriva sočna krema, ki ji daje svežino skuta, okus po vanilji pa dodatno okrepi vaniljev puding. Krema je prekrita z sladko beljakovo kremo, na kateri izstopijo sladkorne kapljice in zato tudi ime peciva angelske solze na oblakih.

Angelske solze na oblakih – pripomočki:

  • tehtnica
  • posoda za testo
  • posoda za kremo
  • posoda za sneg
  • žlica
  • električni mešalec
  • lopatka
  • peki papir
  • pekač 37 x 24 cm

Angelske solze na oblakih – sestavine:

Testo:

  • 300 namenske moke
  • 150 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička pecilni prašek
  • 1 jajce

Krema:

  • 500 g pasirane skute
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 450 ml mleka
  • 100 ml olja
  • 1 jajce
  • 4 rumenjaki
  • 1 prašek za vaniljev puding – 40 g

Sneg:

  • 6 beljakov
  • 6 žlic kristalnega sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor

Angelske solze na oblakih – postopek:

V skledo za testo odmerimo vse sestavine za testo in ga zgnetemo do homogene mase. Sprva se bo drobilo, nato se bo maslo pod rokami otoplilo in sestavine se bodo povezale.

Pekač obložimo s peki papirjem. S testom prekrijemo dno pekača, pomagamo si kar z rokami.

Sedaj se lotimo kreme. V posodo odmerim vse sestavine za kremo in z električnim mešalcem temeljito premešamo, da dobimo gladko in enotno kremo.

Kremo prelijemo čez testo. Krema je precej tekoča, vendar takšna mora biti, zato kar brez strahu. Pekač postavimo v pečico, katero smo predhodno ogreli na 200 stopinj Celzija z ventilacijo in sicer za 30 minut, nato temperaturo znižamo na 150 stopinj Celzija in pustimo pekač še cca. 7 minut v pečici. Krema mora ostati svetla, ne sme se nam zlato zapeči, zato čas peke prilagodite pečici. Sedaj bo krema še zelo mehka in se bo zdelo, da ni pečena, vendar brez skrbi, ko se bo ohlajala, se bo krema strdila.  Pekač vzamemo iz pečice.

Lotimo se priprave snega iz beljakov. Beljakom dodamo ščep soli in jih z najvišjo hitrostjo mešalca stepemo. Med stepanjem dodajamo sladkor in vaniljev sladkor. Sneg premažemo čez pečeno in še vroče pecivo.

Sneg ne poravnamo do gladkega, namerno ga pustimo neporavnanega.

Pekač ponovno vrnemo v pečico na 150 stopinj Celzija klasične peke za cca. 15 minut oz. toliko časa, da se sneg rahlo obarva. Ko je sneg rahlo obarvan, vzamemo pekač iz pečice. Sedaj po vrhu še ne bo sladkornih kapljic – angelskih solz. Ne skrbite.

Med ohlajanjem se bodo po vrhu beljakove plasti pojavile angelske solze – sladkorne kapljice. Nekako v eni uri bi že moralo videti tako. Te izstopajoče kapljice naredijo pecivo še posebej zanimivo.

Narežemo na rezine in ponudimo.

Uživajte v sladkih angelskih solzah.

Ocena:
Skupaj: 87 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor