Ananasova obrnjena torta
Ananasova obrnjena torta je tako enostavna in dobra, da vas bo prepričala v vsej svoji preprostosti. Karamel pa bo dodal tisto piko na i, da bo torta dobila poseben čar, gosti si bodo pa preprosto obliznili prste!
Pripomočki za pripravo ananasove obrnjene torte:
- pekač
- posoda za mešanje
- mikser za mešanje
- kuhalnica
- posoda za kuhanje karamela
Sestavine za pripravo ananasove obrnjene torte:
- 500 g ananasa v kompotu (lahko uporabimo tudi svežega)
- 110 g masla
- 380 g sladkorja
- 3 žlice vode
- 130 g moke
- 2 jajci
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 dcl mleka
- 1 vanilijev sladkor
Postopek priprave ananasove obrnjene torte:
Najprej se bomo lotili karamela. V posodi bomo stopili 180 g sladkorja in 3 žlice vode. Zmes bomo zamešali in kuhali na zmernem ognju dokler se sladkor ne stopi.
Ko se sladkor popolnoma stopi bomo posodo pokrili in kuhali zmes 4 minute na zmernem ognju. Po potečenem času odstranimo pokrov in kuhamo 20 minut, dokler sladkor ne karamelizira.
Tako, karamel je sedaj pripravljen. Vlijemo ga v pekač ter pustimo 5 minut, da se ohladi.
Medtem, ko se karamel ohlaja bomo pripravili biskvit za ananasovo obrnjeno torto. V posodi bom zmešali, z mikserjem, preostali sladkor torej 200 g in maslo.
Dodamo jajca, eno po eno in mešamo dokler ne nastane gladka masa.
Dodamo vanilijev sladkor in premešamo.
Moko bomo presejali skupaj s pecilnim praškom. Najprej bomo dodali polovico moke in premešali, nato bomo dodali mleko in preostalo moko. Vse skupaj premešamo, da dobimo gladko maso brez grudic.
V pekač, kjer smo predhodno vlili karamel bomo sedaj položili ananas. V kolikor imate cele kose ananasa jih lahko razrežete ali pa pustite take kot so. Torta bo v vsakem primeru odlična.
Na ananas bomo sedaj vlili maso, ki smo jo pripravili za biskvit.
Pekač potisnemo v ogreto pečico in pečemo 50 minut na 180 °C.
Ananasovo obrnjeno torto vzamemo iz pečice, pustimo 10 minut, da se ohladi, nato jo obrnemo, prerežemo in postrežemo gostom. Dober tek!