Sladki krompir iz pečice
Print Friendly, PDF & Email

Sladki krompir iz pečice je okusna priloga iz gomolja, katerega okus spominja na kostanj.  Sladki krompir je izredno bogat vir vitamina A, vsebuje tudi veliko vitamina B5 in B6, minerale ter vlaknine. Zaradi nizkega glikemičnega indeksa ga lahko uživajo tudi diabetiki. Pripravimo ga lahko na popolnoma enak način kot krompir, čeprav s krompirjem, kot ga poznamo pri nas, nima čisto nič skupnega. Meni je najbolj všeč pečen v pečici.

sladki-krompir-iz-peciceSladki krompir iz pečice – pripomočki:

  • lupilec
  • nož
  • večja skleda
  • skodelica
  • čajna žlička
  • jedilna žlica
  • ribežen
  • pekač in pečica

Sladki krompir iz pečice – sestavine:

(za 2 osebi)

  • 600 g sladkega krompirja
  • 2 stroka česna
  • 1 čajna žlička timijana
  • ščep soli
  • 2 jedilni žlici olja

Sladki krompir iz pečice – priprava:

Sladki krompir olupimo, narežemo na krhlje in damo v večjo skledo. Če imamo na razpolago biološko pridelanega, ga samo dobro operemo in kar z olupkom vred narežemo na krhlje.

sladki-krompir-iz-peciceČesen olupimo in drobno naribamo. Česen, timijan in olje damo v skodelico in premešamo.

sladki-krompir-iz-peciceS tem prelijemo krhlje sladkega krompirja, posolimo in jih z rokami dobro premešamo, da se česen, timijan in olje lepo enakomerno razporedijo po sladkem krompirju.

sladki-krompir-iz-pecicePrestavimo ga na pekač in čim bolj enakomerno razporedimo po njem. Pečico segrejemo na 220 °C. Krompir pečemo 20 minut, zadnje 3 minute samo z zgornjim grelcem, da se lepo zapeče.

sladki-krompir-iz-peciceUživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 135 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor