Žličniki s skuto
Kadar nimamo časa za pripravo zakuh, kot so npr. rezanci, zdrobovi žličniki in ostali, ki rabijo počitek, lahko pripravimo žličnike s skuto, kateri so pripravljeni v nekaj minutah. Žličniki s skuto so odlična zakuha za vse vrste obar in juh (mesne in zelenjavne). Priprava je resnično enostavna in hitra, skuta pa žličnikom daje posebno dober okus.
Žličniki s skuto – pripomočki
- posoda
- žlica
- mešalnik (ni nujno)
- posoda za kuhanje
- voda
- štedilnik
Žličniki s skuto – sestavine
Za 3-4 osebe:
- 2 jajci
- sol
- 3 velike žlice skute (najbolje domače)
- 1,5 dl mlačne vode
- 10 velikih žlic mehke moke
Žličniki s skuto – postopek
Iz vseh sestavin zamesimo testo, ki je lepljive strukture.
V posodi za kuhanje zavremo vodo in jo malo posolimo.
Z žlico, katero pomočimo v vrelo vodo, zajemamo testo in jih polagamo v vodo. Velikost in obliko žličnikov lahko naredimo po svoji presoji.
Žličnike kuhamo približno 20 minut oz. toliko časa, da se napihnejo in postanejo rahli, ob prerezu pa penaste strukture. Kuhajo naj se počasi, v napol odkriti posodi.
Ko so žličniki kuhani, jih odcedimo in stresemo v že kuhano juho ali obaro. Ali pa jih postrezite skupaj z omako, npr. smetanovo omako s česnom ali preprosto mesno omako in odlično kosilo je na mizi.
Dober tek!